11 najlepših božičnih sejmov v naši bližini

11 najlepših božičnih sejmov v naši bližini

S koncem novembra in začetkom decembra so najlepša mesta Evrope in po svetu zasvetila v soju prazničnih luči, kar oznanja začetek praznične sezone ter božičnih sejmov. Na trge so se naselile lesene koče, kjer nam prodajalci postrežejo s sezonskimi piškoti in pecivom ter kuhanim vinom, skupaj pa pričarajo nepozabno božično vzdušje. Kot pravi oboževalci božičnih sejmov bomo letos obiskali kar nekaj sejmov v neposredni bližini, za vas pa smo pripravili izbor najlepših iz sosednjih držav. 

Christkindlmärkte v Avstriji

Gradec

Gradec s svojimi prečudovitimi trgi in lokacijami vsako leto postreže s fantastičnimi božičnimi sejmi, ki jih lahko obiščete ob 17. novembra pa vse do 24. decembra. Med najbolj atraktivnimi sta božični sejem Hauptplatz pred mestno hišo, kjer morate poizkusiti Feuerzangenbowle – mešanico vina in ruma, ki jo zažgejo ter božični sejem Glockenspielplatz, kjer s tematskimi dnevi pričarajo ustvarjalno vzdušje. 

Dunaj

Božični sejmi na Dunaju se ponašajo z resnično staro tradicijo, namreč predhodniki teh dogodkov segajo v srednji vek, kjer so državljani organizirali decembrske sejme oziroma Krippenmarkt. Danes lahko na Dunaju obiščemo kar 20 uradnih božičnih sejmov, ki pa so za vas odprti vse do 26. decembra. 

Celovec

Božični sejem v Celovcu se odvija ob stolpu celovške katedrale vse do 23. decembra. Otroški spomini v vas se bodo prebudili ob pečenih jabolkih ter ostalimi omamnimi vonjavami in okusi s katerimi je sejem prežet.

Salzburg

S postavitvijo božičnih sejmov na svoje zgodovinske in  arhitekturno prečudovite trge spada Salzburg med božična mesta, ki jih skoraj morate obiskati. Večina božičnih sejmov bo odprtih vse do 26. decembra. 

Mercantini di Natale v Italiji

Trst

V Trstu lahko na božičnem sejmu na Piazza Sant'Antonio in okoliških ulicah doživimo stari čar avstrijsko-madžarskega cesarstva: značilne tržaške jedi in vina, božična odlikovanja, umetni sneg, pesmi in glasbo, ki spremljajo obiskovalca med praznična sezona. Sejem je odprt vse do 26. decembra. 

Milano

V Milanu je toplo čarobno božično vzdušje opremljeno z očarljivimi božičnimi sejmi, ki potekajo na mnogih čudovitih lokacijah. Najlepše med njimi so Piazza Castello, kjer najdemo bogate ponudbe s stojnic ter Piazza Duomo, ki ponuja tipične izdelke iz različnih italijanskih regij. Večino sejmov lahko obiščete do 7. januarja. 

Verona

Verona vsako leto gosti Nuremberški božični sejem na osrednjem trgu Piazza dei Signori. Nemško oblikovano tržišče ponuja elegantno osvetlitev ter tradicionalne lesene koče s specialitetami in kuhanim vinom. Sejem se zaključi 26. decembra. 

Karácsonyi Vásár na Madžerskem

Budimpešta

Eden izmed najlepših božičnih sejmov na Madžarskem se odvija v Budimpešti na trgu Svetega Štefana - Szent István tér. To leto bodo presenetili s 3D projekcijo, ki bo vidna z vseh strani trga ter 200 kvadratnih metrov velikim drsališčem. Božični duh bo mesto zapustil 1. januarja. 

Advent na Hrvaškem

Zagreb

S svojim božičnim vzdušjem se Zagreb lahko primerja z ostalimi srednjeevropskimi metropolami, ki imajo dolgo tradicijo organiziranja božičnih sejmov. 3 leta zaporedoma, od 2015 dalje je Zagreb proglašen za mesto z najboljšim božičnim sejmom v Evropi. Sejme v Zagrebu lahko obiščete vse do začetka januarja. 

Varaždin

Letos si je posebej veliko nalogo zadal Varaždin, ki nedvomno tekmuje za najbolj izviren božični sejem do sedaj. Obiskovalcem bodo postregli z originalnim Iglu barom, najmlajše pa presenetili z ledenim toboganom. Z obiskom lahko odlašate vse do 6. januarja. 

Božični sejmi v Sloveniji

Ljubljana

S prižigom lučk je božični duh prevzel tudi naše glavno mesto, kjer lahko v starem mestnem jedru obiščemo božične sejme ter številne brezplačne prireditve. Sejmi se odvijajo na štirih lokacijah, in sicer  na Bregu, na Petkovškovem nabrežju, na glavni tržnici ter na ljubljanskem gradu, za vas pa bodo odprti do 2. januarja. 

Podobne objave

Sicilija: program potovanja - 5 dni

Sicilija je največji in najbolj poseljen otok na Sredozemskem morju. Mnogi ne vedo, da je po površini in številu prebivalcev večja od Slovenije. Med tem ko slovenija meri dobrih 20.000, meri Sicilija več kot 25.000 kvadratnih kilometrov. Na Sicilijo smo se odpravili za podaljšan vikend...

Top 7 eksotičnih lokacij za prave popotnike

Raj za popotnike ni vedno peščena plaža, palme, prav tako pa niso vedno destinacije daleč stran od nas. Tokrat za vas sestavili seznam najbolj eksotičnih destinacij za prave popotnike, kjer boste našli vse od sanjskih življenjskih destinacij pa vse do najbolj scenskih razgledov in doživetij.

Dubaj: program potovanja - 6 dni

Dubaj je eden izmed sedmih emiratov države Združeni Arabski Emirati, hkrati pa se enkao imenuje tudi njegovo glavno mesto. V Dubaju smo se mudili februarja 2019. Mesto nas je navdušilo, saj je zelo moderno z zelo visokimi stolpnicami. V nadaljevanju si lahko preberete program našega potovanja.

Japonska: program potovanja - 11 dni

Japonska je prečudovita država, ki nas je od vseh destinacij najbolj presenetila, saj je zelo razvita in hkrati zelo drugačna od zahodnega sveta. Do sedaj smo obiskali manj razvite države in nas razlike niso toliko presenetile. Japonska pa je s svojo razvitostjo poskrbela za pravi kulturni šok.

Maroko: program 8-dnevnega potovanja

V Maroko smo se odpravili februarja 2019. Za raziskovanje te afriške obalne države smo si vzeli 8 dni, ki smo jih na polno izkoristili. Spodaj si lahko pogledate, kje vse smo bili in kaj smo videli. Med drugim smo po Sahari jahali kamele, spali v šotoru sredi puščave, obiskali Marrakesh in Fez.

Dubaj: nasveti za potovanje

Dubaj je hitro rastoče in največje mesto v Združenih arabskih Emiratih (ZAE). Dubaj se nahaja na arabskem polotoku in je nastalo v puščavi. Temu primerno ima veliko sonca vse leto in le malo dežja, kar je pripomoglo k temu, da je danes zelo popularna destinacija.

Oddih na morju ali sneg v Izoli

Včasih nas vreme res preseneti, a to ni nujno slabo! Čeprav je bil cilj oddiha v Izoli pobegniti pred snegom, je sprehod po zasneženi obali vreden malo potrpljenja. Da ne dolgovezimo, slika pove več kot 1000 besed.

Top 5 destinacij za ljubitelje piva

Tudi vi spadate med ljubitelje piva in potovanj in izletov? Si po dolgem dnevu ogledov in hoje najprej zaželite pivo? V kolikor je vaš odgovor da, bo ta blog ojava kot nalašč za vas. Poiskali smo pet najboljših ter tradicionalnih destinacij, ki so raj za ljubitelje piva.

Ko Phi Phi - enodnevni izlet s čolnom

Izlet na sosednje otoke pri Ko Phi Phi-ju je zagotovo nekaj kar morate storiti ob obisku Tajske. Izlet smo rezervirali kar ob prihodu na otok Ko Phi Phi. Na izletu smo videli štiri najbolj popularne stvari: Opice, potapljanje in opazovanje rib, Maya Bay ter sončni zahod.

Tajska: program potovanja - 18 dni

Na Tajskem smo bili dvakrat. Prvič smo se odpravili decembra 2015 in na Tajskem preživeli božič ter novo leto. Drugič pa smo bili tam januarja 2017, ter potovanje združili z obiskom Vietnama. V tem prispevku lahko preberete program našega potovanja za konec leta 2015.

5 idej za romantičen pobeg na valentinovo

Približuje se najbolj romantičen dan v letu – Valentinovo. Dan s katerim želimo presenetiti svojega najdražjega oziroma najdražjo, se odmakniti od vsakdana ter znova vzpostaviti edinstveno vez. In kaj bi lahko bil boljši način praznovanja, kot romantični pobeg v oddaljen sanjski kraj?

Carpooling ali sopotništvo

Carpooling ali v slovenščini souporaba avtomobilov, sopotništvo oziroma skupen prevoz vsaj dveh potnikov je po svetu že zelo utečen sistem skupne vožnje od točke A do točke B z deljenjem stroškov prevoza.

12 zanimivih dejstev o Mongoliji, ki jih niste vedeli

Potovanje v Mongolijo je bilo verjetno eno bolj eksotičnih potovanj do sedaj in še danes z zanosom pripovedujemo o vsem kar smo videli. V Mongolijo smo se odpravili jeseni, ko je sozona zaključena in turistični kampi zaprejo svoja vrata. Ttako, nam je preostalo le bivanje pri domačinih v šotorih.

Božični sejem v Budimpešti - program dvodnevnega izleta

Vsako leto se potrudimo obiskati vsaj en božični sejem in tudi letos ni bila izjema. Decembra smo se odpravili v Budimšeto, ki je v tem času še posebej čarobna. Budimpešta v času božiča je romantična, skrivnostna in veličastna.

TOP 5 eksotičnih smučišč po svetu

Smučanje pogosto povežemo z mrazom in zasneženimi strminami, bolj poredko pa se spomnimo, da smučanje v Afriki ali na delujočih vulkanih ni več tako izven našega dosega. V kolikor želite popestriti dogajanje na vašem naslednjem dopustu smo za vas pripravili seznam eksotičnih smučišč po svetu.

TOP 9 novoletnih ognjemetov

Težko pričakovano odštevanje do novega leta se počasi začenja, s tem pa tudi zadnja načrtovanja kje preživeti najdaljšo noč v letu. V kolikor se tudi vi odločate med last minute ponudbami, smo za vas pripravili seznam najlepših ognjemetov po svetu, ki bodo morda olajšali vašo odločitev.

TOP 11 stvari, ki jih lahko počnete v Miamiju

Če se odpravljate v Miami, je vaš cilj verjetno sproščeno poležavanje na plaži, če pa vam slučajno rata dolgčas, tako kot nam, vam predstavljamo nekaj zanimivih aktivnosti v Miamiju. Večino znamenitosti smo videli kar z 'hop-on, hop-off' avtobusom Big Bus.

London: primer 3-dnevnega potovanja

London je mesto, kjer bodo ljubitelji piva in tračev o britanski kraljevi družini zagotovo prišli na svoj račun. Mi smo bili v Londonu avgusta 2016, kot vmesni postanek, pred našim potovanjem po Irski. Čeprav smo bili v Londonu slabe tri dni, smo si veliko ogledali.

TOP 9 destinacij za zimski pobeg v tople kraje

Če zima ni vaš najljubši čas in bi pred snegom najraje zbežali je ta članek kot nalašč za vas. Predstavljamo vam top 9 lokacij, ki vam omogočajo pobeg pred zimo.

Malta: program potovanja - 5 dni

Malta je čudovita otoška država, ki je tako majhna, da si v kratkem času lahko ogledaš vse znamenitosti. Na Malti smo končali 'po nesreči' saj smo dobili letalske karte iz Benetk za samo 20 EUR. Sicer smo let na Malto zamudili in je tako skupek kart prišel 110 EUR, a smo se na koncu imeli super.

TOP 13 znamenitosti v Črni gori

Črna gora je lepa država, ki očara marsikaterega tujca, a nam je 'preblizu' in jo pogosto izpustimo iz naših potovanj, z izjemo Budve ali Kotorja v sklopu Balkan tripa. Roko na srce, če ne bi bil osrednji razlog obisk priijateljev, je tudi mi ne bi dali na seznam potovanj. In smo veseli, da smo jo.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih →