London: primer 3-dnevnega potovanja

London: primer 3-dnevnega potovanja

London je mesto, kjer bodo ljubitelji piva in tračev o britanski kraljevi družini zagotovo prišli na svoj račun. Mi smo bili v Londonu avgusta 2016, kot vmesni postanek, pred našim potovanjem po Irski. Čeprav smo bili v Londonu slabe tri dni, smo si veliko ogledali. V nadaljevanju je primer 3-dnevnega raziskovanja Londona. Na koncu pa si lahko preberete, katere stvari si bomo ogledali ob naslednjem obisku mesta.

1. dan: sprehod mimo Big Bena in Westminsterske palače (1) ter Westminsterske opatije (2)
2. dan: Hyde Park (3), Buckinghamska palača (4), St. James’s Park (5), Churchill War Rooms (6), London Eye (7)
3. dan: Tower Bridge (8) in Tower of London (9)

1. dan: prihod pozno popoldan, Big Ben, Westminsterska palača in Westminsterska opatija

V London smo prispeli popoldne. Po namestitvi je bil čas za večerjo ob kozarcu piva. Ker smo imeli hotel na obrobju centra, smo se po večerji sprehodili mimo Big Bena in Westminsterske palače (Westminster Palace). Palača je od 16. stoletja naprej sedež britanskega parlamenta. Najbolj znani del palače pa je zagotovo Elizabetin stolp, ali bolje poznan kot Big Ban. Kot zanimivost lahko povem, da se ime Big Ben nanaša na največji zvon v stolpu. Uradno ime stolpa je Elizabetin stolp (Elisabet Tower), se pa pogosto za poimenovanje uporablja kar Big Ban.

Nato smo se sprehodili še mimo znane Westminsterske opatije (Westminster Abbey), ki je poznana zlasti zaradi kraljeve družine, saj so tam pokopani britanski monarhi. Poleg tega se tam odvija veliko kraljevih dogodkov, kot na primer poroka med princom Williamom in Catherine Middleton.

2. dan: Hyde Park, Buckinghamska palača, St. James’s Park, Churchill War Rooms, London Eye

Po zajtrku smo se odpravili proti parku Hyde Park, ki je precej velik in smo si tako vzeli čas za jutranji sprehod. Iz parka smo se odpravili proti Buckinghamski palači (Buckingham Palace), saj se je ob 11h začela menjava garde.

Po koncu smo se mimo parka sv. Jakoba (St. James’s Park) odpravili proti muzeju Churchill War Rooms. Gre za dobro ohranjen kompleks, v katerem je v času druge svetovne vojne Winston Churchill deloval kot predsednik vlade Združenega kraljestva. Če vas zanima zgodovina, lahko o Churchillu in njegovi vlogi v drugi svetovni vojni preberete tukaj.
 

Nato smo se odpravili proti hotelu, a smo ubrali daljšo pot in si ogledali še London Eye. Ker sta nas gužva in visoka cena odbili, samo se tako samo sprehodili mimo.

3. dan: Tower Bridge in Tower of London

Ker smo imeli let zvečer, smo imeli še ravno prav časa, da si  ogledamo Tower Bridge in Londonska trdnjava (Tower of London), ki se nahajata v finančni mestni četrti City of London.
Tower Bridge je dvižni most zgrajen leta 1894. Sestavljen je iz dveh stolpov, ki sta med seboj povezana s sprehajalno potjo.
 

Londonska trdnjava je bila zgrajena v 11. stoletju. Sestavlja jo več zgradb, najbolj znana pa je Bela trdnjava (White Tower), ki jo pogosto zmotno imenujemo kar Londonska trdnjava, čeprav slednje združuje več zgradb. Trdnjava je igrala pomembno vlogo v Angleški zgodovini in je služila kot palača in ječa. Več o pomenu trdnjave si lahko preberete tukaj.


Kaj si bomo ogledali naslednjič?

Vožnja po reki Temzi

Vsako mesto je lepo opazovati iz reke, a smo to v Londonu zaradi omejenega denarja in časa spustili. Udeležite se lahko različnih tur, zagotovo pa je najbolj popularna ta, ki pelje od Westminsterske palače do Tower Bridge.

Camden Town

Camden Town je bolj alternativni del Londona, kjer lahko okusite mednarodno kuhinjo, ki jo ponujajo na stojnicah na tržnici. Pa še en namig: Sicer sami (še) nismo preverili, ampak baje se cena hrane na stojnicah proti večeru niža.

British Museum

Britanski muzej (British Museum) je en starejših muzejev na svetu, v kateremu domuje veliko antičnih izdelkov. Muzej se je za javnost odprl leta 1759, leta 1852 so ga preselili sedanjo stavbo. Danes je v muzeju več kot 7 milijonov antičnih predmetov.

The Natural History Museum

Muzej naravne zgodovine (The Natural History Museum) je bil zgrajen leta 1880. V nem se nahaja veliko fosilov, posebej zanimiva pa je razstava o dinozavrih in fosilih, ter interaktivna razstava o vulkanih. Muzej je zanimiv tudi za mlajše potnike.

Kitajska četrt

Kitajska četrt (Chinatown) je super priložnost za nakupe, poleg tega se pa nahaja v bližini predela Piccadilly Circus, kjer je veliko barov in restavracij.

Katedrala svetega Pavla

Katedrala svetega Pavla (St Paul's Cathedral) je stolna cerkev londonske škofije. Na tem mestu je bila prva cerkev v Londonu, ki pa je v požaru leta 1666 zgorela. Notranjost je v obliki križa, najbolj impresiven del je pa verjetno kupola.

Madame Tussauds London

Večina že ve, da v muzeju Madame Tussauds lahko vidimo iz voska oblikovane številne kipe zvezdnikov.

Imperial War Museum

Muzej Churchill War Rooms, ki smo ga obiskali je v bistvu del večjega Vojnega Muzeja (Imperial War Museum), kjer lahko med drugim vidite tudi atomsko bombo. Muzej je bil ustanovljen med prvo svetovno vojno, po drugi svetovni vojni pa se je precej razširil in se danes nahaja na petih lokacijah.


London je super destinacija za podaljšan vikend ali celotedenski obisk. Če bi lahko dala en nasvet za obisk londona bi verjetno svetovala nepremočljive čevlje. Pa vi, ste že obiskali london? Kaj bi bil vaš glavni nasvet?

Podobne objave

Sicilija: program potovanja - 5 dni

Sicilija je največji in najbolj poseljen otok na Sredozemskem morju. Mnogi ne vedo, da je po površini in številu prebivalcev večja od Slovenije. Med tem ko slovenija meri dobrih 20.000, meri Sicilija več kot 25.000 kvadratnih kilometrov. Na Sicilijo smo se odpravili za podaljšan vikend...

Top 7 eksotičnih lokacij za prave popotnike

Raj za popotnike ni vedno peščena plaža, palme, prav tako pa niso vedno destinacije daleč stran od nas. Tokrat za vas sestavili seznam najbolj eksotičnih destinacij za prave popotnike, kjer boste našli vse od sanjskih življenjskih destinacij pa vse do najbolj scenskih razgledov in doživetij.

Dubaj: program potovanja - 6 dni

Dubaj je eden izmed sedmih emiratov države Združeni Arabski Emirati, hkrati pa se enkao imenuje tudi njegovo glavno mesto. V Dubaju smo se mudili februarja 2019. Mesto nas je navdušilo, saj je zelo moderno z zelo visokimi stolpnicami. V nadaljevanju si lahko preberete program našega potovanja.

Japonska: program potovanja - 11 dni

Japonska je prečudovita država, ki nas je od vseh destinacij najbolj presenetila, saj je zelo razvita in hkrati zelo drugačna od zahodnega sveta. Do sedaj smo obiskali manj razvite države in nas razlike niso toliko presenetile. Japonska pa je s svojo razvitostjo poskrbela za pravi kulturni šok.

Maroko: program 8-dnevnega potovanja

V Maroko smo se odpravili februarja 2019. Za raziskovanje te afriške obalne države smo si vzeli 8 dni, ki smo jih na polno izkoristili. Spodaj si lahko pogledate, kje vse smo bili in kaj smo videli. Med drugim smo po Sahari jahali kamele, spali v šotoru sredi puščave, obiskali Marrakesh in Fez.

Dubaj: nasveti za potovanje

Dubaj je hitro rastoče in največje mesto v Združenih arabskih Emiratih (ZAE). Dubaj se nahaja na arabskem polotoku in je nastalo v puščavi. Temu primerno ima veliko sonca vse leto in le malo dežja, kar je pripomoglo k temu, da je danes zelo popularna destinacija.

Oddih na morju ali sneg v Izoli

Včasih nas vreme res preseneti, a to ni nujno slabo! Čeprav je bil cilj oddiha v Izoli pobegniti pred snegom, je sprehod po zasneženi obali vreden malo potrpljenja. Da ne dolgovezimo, slika pove več kot 1000 besed.

Top 5 destinacij za ljubitelje piva

Tudi vi spadate med ljubitelje piva in potovanj in izletov? Si po dolgem dnevu ogledov in hoje najprej zaželite pivo? V kolikor je vaš odgovor da, bo ta blog ojava kot nalašč za vas. Poiskali smo pet najboljših ter tradicionalnih destinacij, ki so raj za ljubitelje piva.

Ko Phi Phi - enodnevni izlet s čolnom

Izlet na sosednje otoke pri Ko Phi Phi-ju je zagotovo nekaj kar morate storiti ob obisku Tajske. Izlet smo rezervirali kar ob prihodu na otok Ko Phi Phi. Na izletu smo videli štiri najbolj popularne stvari: Opice, potapljanje in opazovanje rib, Maya Bay ter sončni zahod.

Tajska: program potovanja - 18 dni

Na Tajskem smo bili dvakrat. Prvič smo se odpravili decembra 2015 in na Tajskem preživeli božič ter novo leto. Drugič pa smo bili tam januarja 2017, ter potovanje združili z obiskom Vietnama. V tem prispevku lahko preberete program našega potovanja za konec leta 2015.

5 idej za romantičen pobeg na valentinovo

Približuje se najbolj romantičen dan v letu – Valentinovo. Dan s katerim želimo presenetiti svojega najdražjega oziroma najdražjo, se odmakniti od vsakdana ter znova vzpostaviti edinstveno vez. In kaj bi lahko bil boljši način praznovanja, kot romantični pobeg v oddaljen sanjski kraj?

Carpooling ali sopotništvo

Carpooling ali v slovenščini souporaba avtomobilov, sopotništvo oziroma skupen prevoz vsaj dveh potnikov je po svetu že zelo utečen sistem skupne vožnje od točke A do točke B z deljenjem stroškov prevoza.

12 zanimivih dejstev o Mongoliji, ki jih niste vedeli

Potovanje v Mongolijo je bilo verjetno eno bolj eksotičnih potovanj do sedaj in še danes z zanosom pripovedujemo o vsem kar smo videli. V Mongolijo smo se odpravili jeseni, ko je sozona zaključena in turistični kampi zaprejo svoja vrata. Ttako, nam je preostalo le bivanje pri domačinih v šotorih.

Božični sejem v Budimpešti - program dvodnevnega izleta

Vsako leto se potrudimo obiskati vsaj en božični sejem in tudi letos ni bila izjema. Decembra smo se odpravili v Budimšeto, ki je v tem času še posebej čarobna. Budimpešta v času božiča je romantična, skrivnostna in veličastna.

TOP 5 eksotičnih smučišč po svetu

Smučanje pogosto povežemo z mrazom in zasneženimi strminami, bolj poredko pa se spomnimo, da smučanje v Afriki ali na delujočih vulkanih ni več tako izven našega dosega. V kolikor želite popestriti dogajanje na vašem naslednjem dopustu smo za vas pripravili seznam eksotičnih smučišč po svetu.

TOP 9 novoletnih ognjemetov

Težko pričakovano odštevanje do novega leta se počasi začenja, s tem pa tudi zadnja načrtovanja kje preživeti najdaljšo noč v letu. V kolikor se tudi vi odločate med last minute ponudbami, smo za vas pripravili seznam najlepših ognjemetov po svetu, ki bodo morda olajšali vašo odločitev.

11 najlepših božičnih sejmov v naši bližini

Z začetkom decembra so najlepša mesta Evrope zasvetila v soju prazničnih luči, kar oznanja začetek praznične sezone ter božičnih sejmov. Na trge so se naselile lesene koče, kjer nam prodajalci postrežejo sezonske piškote in pecivo ter kuhano vino, skupaj pa pričarajo nepozabno božično vzdušje

TOP 11 stvari, ki jih lahko počnete v Miamiju

Če se odpravljate v Miami, je vaš cilj verjetno sproščeno poležavanje na plaži, če pa vam slučajno rata dolgčas, tako kot nam, vam predstavljamo nekaj zanimivih aktivnosti v Miamiju. Večino znamenitosti smo videli kar z 'hop-on, hop-off' avtobusom Big Bus.

TOP 9 destinacij za zimski pobeg v tople kraje

Če zima ni vaš najljubši čas in bi pred snegom najraje zbežali je ta članek kot nalašč za vas. Predstavljamo vam top 9 lokacij, ki vam omogočajo pobeg pred zimo.

Malta: program potovanja - 5 dni

Malta je čudovita otoška država, ki je tako majhna, da si v kratkem času lahko ogledaš vse znamenitosti. Na Malti smo končali 'po nesreči' saj smo dobili letalske karte iz Benetk za samo 20 EUR. Sicer smo let na Malto zamudili in je tako skupek kart prišel 110 EUR, a smo se na koncu imeli super.

TOP 13 znamenitosti v Črni gori

Črna gora je lepa država, ki očara marsikaterega tujca, a nam je 'preblizu' in jo pogosto izpustimo iz naših potovanj, z izjemo Budve ali Kotorja v sklopu Balkan tripa. Roko na srce, če ne bi bil osrednji razlog obisk priijateljev, je tudi mi ne bi dali na seznam potovanj. In smo veseli, da smo jo.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih →