10 zabavnih in najboljših poletnih aktivnosti v Sloveniji na prostem

10 zabavnih in najboljših poletnih aktivnosti v Sloveniji na prostem

Slovenija je polna raznorazih pokrajin in naravnih znamenitosti, ki jih je vredno vsaj enkrat obiskati. V zimskih mesecih ponuja ogromno aktivnosti na prostem, prav tako pa boste našli nešteto poletnih dejavnosti, ki jih ne smete zamuditi.

Zanimive stvari, ki jih ne smete zamuditi

Predvsem to poletje se nam bo lahko hitro zazdelo, da nam je zmanjkalo stvari, ki jih lahko v tako vročih dneh počnemo. Poleg pohodništva in plavanja v morju, si lahko poleti krajšate čas z naslednjimi desetimi najbolj zabavnimi aktivnostmi, ki so posejane po vseh koncih Slovenije.

1. Fontana piv

Fontana piv Zeleno Zlato se nahaja v Žalcu, ki je središče hmeljarstva v državi. Da bi zaznamovali hmeljarsko dediščino, so leta 2016 v središče mesta postavili fontano, pri kateri si lahko postrežete s šestimi različnimi pivi. Vsa piva so varjena iz štajerskega hmelja in so produkt slovenskih pivovarjev. Iz šestih pip, ki sestavljajo fontano, lahko poskusite temna piva, trendovska, ambasadorjeva in starodobna piva, pa tudi pivo Kukec in piva regije Saška.

2. Poletno sankanje v Kranjski gori

Kranjska gora je znana predvsem zaradi smučarskega centra, kjer se lahko pozimi spustite po mnogih smučarskih progah. Vendar pa je mesto prav tako zanimivo obiskati poleti, saj ponuja veliko različnih aktivnosti, med drugim tudi poletno sankanje. Kupite si vozovnico in se v petih minutah spustite po 1500 m dolgi progi, ki vas bo napolnila z adrenalinom.

3. Vinska fontana – Marezige

Le deset kilometrov iz Kopra, boste v Marezigah našli vinsko fontano. To je prva vinska fontana v Sloveniji, nahaja pa se prav v osrčju dežele refoška. Vinska fontana se nahaja na hribu z izjemnim pogledom na slovensko obalo. Privoščite si kozarec vina iz lokalnih kleti ali vrhunskega vina kleti Vinakoper, ljubitelji istrske kuhinje pa lahko tudi poskusite nekaj lokalno pridelanih delikates.

4. Opazovanje rjavega medveda

Rjavega medveda lahko v njegovem naravnem habitatu opazite na več lokacijah po Sloveniji, predvsem v južnem delu države. Pridružite se lahko eni izmed mnogih centrov, kjer vas bodo vodniki podučili o rjavem medvedu ter vas v večernih urah popeljali v gozdno opazovalnico. Najboljši čas za opazovanje medvedov je poletje, saj je takrat največja možnost da medveda zapazite, saj takrat najbolj išče hrano.

5. S pletno na blejski otok

Bled je nepogrešljiva destinacija, tako med turisti, kot tudi med Slovenci. Že sprehod okoli jezera je sproščujoč in poln prelepih pogledov na okoliško naravo in Blejski grad. Vendar pa izjemne poglede ponuja tudi Blejski otok, do katerega lahko pridete s tradicionalnim čolnom, pletno. Tudi tukaj je ponavadi veliko turistov, vendar lahko to poletje izkoristite manjšo gnečo in si v večjem miru ogledate otok. 

6. Bovec zipline

Zipline park v Bovcu je največji park svoje vrste v Evropi. Vsem adrenalinskim navdušencem park ponuja 10 različnih jeklenic, ki skupaj dosežejo 4 kilometre. Ker se park nahaja v središču Julijskih Alp, je to odlična možnost, da ujamete pogled na prelepo pokrajino viskokogorskega sveta. Spustite se po vrvi, ki vas bo napolnila z adrenalinom in občudujte reko in bele skale pod sabo.

7. Obisk Iškega Vintgarja

Sprehod skozi Iški Vintgar je nujen za vse, ki svoj čas radi preživljajo v naravi. Ta slikovita soseska, ki spominja na pravi kanjon, je polna različnih kamnin, drevja in rastlinja, ki le dopolnijo podobo reke Iške pod skalnatimi bregovi. Iški Vintgar je globok več kot 300 metrov, poleg lepih pogledov na sotesko, pa vam ta v vročih dneh lahko predstavlja tudi kraj za osvežitev.

8. Izlet s čolnom

Kljub temu, da Slovenci svoja jezera, reke in del morja že dodobra poznamo, jih lahko vse izskusimo na prav poseben način – z vožnjami z ladjico. Te so, predvsem v Ljubljani in na obali, pogosto polne turistov, saj so res posebno doživetje. Verjetno bo letos manj tujih gostov, a gneči se lahko izognete tudi tako, da si na obali najamete privat barko. Tako si boste lahko z morja ogledali slikovita obalna mesta v udobju privatne vožnje z barko.

9. Ogled rudnika Mežice s kajakom

Leta 1994 so v rudniku Mežica ustavili izkopavanje rude in s tem tudi izčrpavanje vode, zato so bili nekateri deli rudnika naenkrat poplavljeni. Te osupljiva podzemna jezera si lahko danes ogledate s kajakom. Obisk rudnika se začne z desetminutno vožnjo z vlakcem in nadaljuje s spustom 95 m globlje pod zemljo. Vsi obiskovalci nato dobijo potrebno opremo (neoprenske škornje, rešilne jopiče in rudarske čelase z naglavnimi lučkami). Tukaj vas v poplavljenem jašku čakajo kajaki, s katerimi se po majhni rečici odpravite proti podzemnim jezerom, ki se nahajajo skoraj 700 metrov pod površjem. Vnaprej lahko ta magični podzemni svet raziskujete sami.

10. Pot med krošnjami Pohorje

Za odkrivanje Pohorja v drugačni luči se odpravite na pot med krošnjami na Rogli. Tukaj lahko občudujete naravo iz 35 metrov visokega stolpa. Za posebno izkušnjo se sprehodite po 500 metrov dolgi sprehajalni poti med drevesi. Lesena pot je zgrajena 20 metrov nad tlemi, kjer lahko opazujete vrhove dreves in pogled, ki se za njimi razprostira.

Podobne objave

Top 10 posebnih nastanitev v Sloveniji, ki se jih izplača obiskati

V Sloveniji boste našli kar nekaj edinstvenih nastanitev, veliko se jih nahaja prav sredi neokrnjene narave. Še posebej popularen je glamping – udobno in moderno kampiranje v naravi. Poleg tega pa se lahko nastanite v vinskih sodih, v satovju ali v čokoladni vasi.

10 manj znanih stvari, ki jih lahko počnete na slovenski obali in v Istri

Slovensko morje je skriti biser, ki med domačini pogosto ostaja neopazen. Prav tako skrita ostaja okolica slovenske obale, ki je majhna, ampak izredno bogata. Slovenska Istra predstavlja le majhen del istrskega polotoka in vendar je vseeno pogosto ne poznamo dovolj.

Izposoja koles na obali - rentanje električnih koles v Piranu, Portorožu, Izoli in Kopru

Glede na to, da je Slovenske obale le nekaj manj kot 50 km, jo Slovenci že kar dobro poznamo. Zato je raziskovanje tega dela države s kolesom po mnogih kolesarskih poteh nekaj novega in posebnega. Popolna izbira za aktivne počitnice in spoznavanje Obale z drugega zornega kota.

Kaj početi na morju, ko dežuje - top 10 aktivnosti na primorskem, ko dežuje

Na morje gremo, ker se veselimo vodnih radosti, toplih poletnih večerov, sprostitve in oddiha. Zraven nepozabnih morskih radosti pa slovenska obala ponuja tudi druge zabavne aktivnosti v notranjih prostorih.

Seznam nastanitev na turistične bone 2021– Kje iskati apartmaje, ki sprejemajo vavčerje?

To so spletne strani kjer lahko poiščete nastanitve na turistične bone.

Top 10 stvari, ki jih lahko počnete v Izoli

Izola je majhno mestece na slovenski obali. Do 19. stoletja je bila Izola otok in od tod izhaja tudi njeno ime. Domačini so zelo povezani z morjem, ribarjenje pa je še vedno ena izmed njihovih glavnih aktivnosti.

10 dnevnih izletov iz Maribora

Maribor je odlična lokacija za raziskovanje severovzhodne Slovenije. Ne zgrešite velenjskega rudnika, čudovitih turističnih kmetij, bližnjih jezer in nepozabnih vinskih doživetij. Tukaj je seznam 10 najboljših izletov, ki bodo popestrili vaše počitnice v Mariboru.

Aktivnosti Portorož - 10 stvari, ki jih lahko počnete v Portorožu

V Portorožu lahko doživite več kot le sproščujoč oddih na plaži, ponuja namreč vrsto različnih aktivnosti in dogodkov, izmed katerih boste zagotovo našli svojega najljubšega. Odkrijte čudovito mestece na slovenski obali, ki ponuja zabavo, gibanje, kulturno udejstvovanje in ultimativno sprostitev!

Turistični boni: kako in kje koristim turistične bone 2020

Kako rezerviram nastanitev, da dobim turistične bone? Turistični boni so ukrep, ki ga je vlada sprejela za pomoč turistični panogi pri blaženju ukrepov za omilitev in odpravo posledic epidemije koronavirusa. V članku najdete nekaj pomembnih informacij o turističnih bonih.

Sicilija sofinancira 50% letalskih vozovnic poleti 2020 - kako in kdaj lahko to koristite?

Sicilska vlada se bo poleti 2020 sofinancirala letalske karte in nastanitve za turiste. Z ukrepom želijo spodbuditi sicilski turizem, ki je bil zelo prizadet zaradi koronavirusa. Kontaktirali smo tamkajšnjo turistično organizacijo. Več informacij najdete v članku.

10 nasvetov kako poceni preživeti počitnice v Sloveniji – ideje kako prišparati na počitnicah

Covid-19 je marsikje globoko posegel v družinske finance in v skoraj vsakem gospodinjstvu bomo to poletje bolj natančno preračunavali kaj in kam si sploh lahko privoščimo. Poleg financ pa bomo imeli omejitve tudi glede destinacij in seveda nas občutek varnosti v nekem kraju. Rešitev je Slovenija!

Top 10 idej kaj početi v samoizolaciji doma in kako na popotniški način pričakati konec pandemije

Samoizolacija je verjetno za vse izziv, še posebej, če radi pohajate na okoli, se družite s prijatelji in potujete. A popotniški smo lahko tudi od doma. Predstavljamo vam nekaj idej, kaj 'popotniškega' lahko počnete v doma.

Top 10 idej za izlet po Sloveniji za zimske počitnice

Zimske počitnice so pred vrati in če tudi vi še nimate planov si lahko preberete nekaj idej za super izlete po Sloveniji.

Oman: program potovanja - 8 dni

Preberite program potovanja po prečudovitem Omanu. Oman je arabska država, ki ponuja umirjen oddih na morju, avanturistične soteske in nepozabne izkušnje v puščavi.

Vietnam: program potovanja – 13 dni

Poglej kaj lahko počneš na potovanju v Vietnamu. Mi smo se po Vietnamu potepali 13 dni. Med drugim smo videli plavajočo tržnico, veliko opic in podzemne rove iz vietnamske vojne.

Sicilija: program potovanja - 5 dni

Sicilija je največji in najbolj poseljen otok na Sredozemskem morju. Mnogi ne vedo, da je po površini in številu prebivalcev večja od Slovenije. Med tem ko slovenija meri dobrih 20.000, meri Sicilija več kot 25.000 kvadratnih kilometrov. Na Sicilijo smo se odpravili za podaljšan vikend...

Top 7 eksotičnih lokacij za prave popotnike

Raj za popotnike ni vedno peščena plaža, palme, prav tako pa niso vedno destinacije daleč stran od nas. Tokrat za vas sestavili seznam najbolj eksotičnih destinacij za prave popotnike, kjer boste našli vse od sanjskih življenjskih destinacij pa vse do najbolj scenskih razgledov in doživetij.

Dubaj: program potovanja - 6 dni

Dubaj je eden izmed sedmih emiratov države Združeni Arabski Emirati, hkrati pa se enkao imenuje tudi njegovo glavno mesto. V Dubaju smo se mudili februarja 2019. Mesto nas je navdušilo, saj je zelo moderno z zelo visokimi stolpnicami. V nadaljevanju si lahko preberete program našega potovanja.

Japonska: program potovanja - 11 dni

Japonska je prečudovita država, ki nas je od vseh destinacij najbolj presenetila, saj je zelo razvita in hkrati zelo drugačna od zahodnega sveta. Do sedaj smo obiskali manj razvite države in nas razlike niso toliko presenetile. Japonska pa je s svojo razvitostjo poskrbela za pravi kulturni šok.

Maroko: program 8-dnevnega potovanja

V Maroko smo se odpravili februarja 2019. Za raziskovanje te afriške obalne države smo si vzeli 8 dni, ki smo jih na polno izkoristili. Spodaj si lahko pogledate, kje vse smo bili in kaj smo videli. Med drugim smo po Sahari jahali kamele, spali v šotoru sredi puščave, obiskali Marrakesh in Fez.

Dubaj: nasveti za potovanje

Dubaj je hitro rastoče in največje mesto v Združenih arabskih Emiratih (ZAE). Dubaj se nahaja na arabskem polotoku in je nastalo v puščavi. Temu primerno ima veliko sonca vse leto in le malo dežja, kar je pripomoglo k temu, da je danes zelo popularna destinacija.

Oddih na morju ali sneg v Izoli

Včasih nas vreme res preseneti, a to ni nujno slabo! Čeprav je bil cilj oddiha v Izoli pobegniti pred snegom, je sprehod po zasneženi obali vreden malo potrpljenja. Da ne dolgovezimo, slika pove več kot 1000 besed.

Top 5 destinacij za ljubitelje piva

Tudi vi spadate med ljubitelje piva in potovanj in izletov? Si po dolgem dnevu ogledov in hoje najprej zaželite pivo? V kolikor je vaš odgovor da, bo ta blog ojava kot nalašč za vas. Poiskali smo pet najboljših ter tradicionalnih destinacij, ki so raj za ljubitelje piva.

Ko Phi Phi - enodnevni izlet s čolnom

Izlet na sosednje otoke pri Ko Phi Phi-ju je zagotovo nekaj kar morate storiti ob obisku Tajske. Izlet smo rezervirali kar ob prihodu na otok Ko Phi Phi. Na izletu smo videli štiri najbolj popularne stvari: Opice, potapljanje in opazovanje rib, Maya Bay ter sončni zahod.

Tajska: program potovanja - 18 dni

Odpravite se na Tajsko in ustvarite nepozabne spomine iz potovanja. Preberite načrt potovanja, ki vam bo pomagal pri planiranju nepozabnih počitnic na Tajsko.

5 idej za romantičen pobeg na valentinovo

Približuje se najbolj romantičen dan v letu – Valentinovo. Dan s katerim želimo presenetiti svojega najdražjega oziroma najdražjo, se odmakniti od vsakdana ter znova vzpostaviti edinstveno vez. In kaj bi lahko bil boljši način praznovanja, kot romantični pobeg v oddaljen sanjski kraj?

Carpooling ali sopotništvo

Carpooling ali v slovenščini souporaba avtomobilov, sopotništvo oziroma skupen prevoz vsaj dveh potnikov je po svetu že zelo utečen sistem skupne vožnje od točke A do točke B z deljenjem stroškov prevoza.

12 zanimivih dejstev o Mongoliji, ki jih niste vedeli

Potovanje v Mongolijo je bilo verjetno eno bolj eksotičnih potovanj do sedaj in še danes z zanosom pripovedujemo o vsem kar smo videli. V Mongolijo smo se odpravili jeseni, ko je sozona zaključena in turistični kampi zaprejo svoja vrata. Ttako, nam je preostalo le bivanje pri domačinih v šotorih.

Božični sejem v Budimpešti - program dvodnevnega izleta

Vsako leto se potrudimo obiskati vsaj en božični sejem in tudi letos ni bila izjema. Decembra smo se odpravili v Budimšeto, ki je v tem času še posebej čarobna. Budimpešta v času božiča je romantična, skrivnostna in veličastna.

TOP 5 eksotičnih smučišč po svetu

Smučanje pogosto povežemo z mrazom in zasneženimi strminami, bolj poredko pa se spomnimo, da smučanje v Afriki ali na delujočih vulkanih ni več tako izven našega dosega. V kolikor želite popestriti dogajanje na vašem naslednjem dopustu smo za vas pripravili seznam eksotičnih smučišč po svetu.

TOP 9 novoletnih ognjemetov

Težko pričakovano odštevanje do novega leta se počasi začenja, s tem pa tudi zadnja načrtovanja kje preživeti najdaljšo noč v letu. V kolikor se tudi vi odločate med last minute ponudbami, smo za vas pripravili seznam najlepših ognjemetov po svetu, ki bodo morda olajšali vašo odločitev.

11 najlepših božičnih sejmov v naši bližini

Z začetkom decembra so najlepša mesta Evrope zasvetila v soju prazničnih luči, kar oznanja začetek praznične sezone ter božičnih sejmov. Na trge so se naselile lesene koče, kjer nam prodajalci postrežejo sezonske piškote in pecivo ter kuhano vino, skupaj pa pričarajo nepozabno božično vzdušje

TOP 11 stvari, ki jih lahko počnete v Miamiju

Če se odpravljate v Miami, je vaš cilj verjetno sproščeno poležavanje na plaži, če pa vam slučajno rata dolgčas, tako kot nam, vam predstavljamo nekaj zanimivih aktivnosti v Miamiju. Večino znamenitosti smo videli kar z 'hop-on, hop-off' avtobusom Big Bus.

London: primer 3-dnevnega potovanja

London je mesto, kjer bodo ljubitelji piva in tračev o britanski kraljevi družini zagotovo prišli na svoj račun. Mi smo bili v Londonu avgusta 2016, kot vmesni postanek, pred našim potovanjem po Irski. Čeprav smo bili v Londonu slabe tri dni, smo si veliko ogledali.

TOP 10 destinacij za zimski pobeg v tople kraje

Če zima ni vaš najljubši čas in bi pred snegom najraje zbežali je ta članek kot nalašč za vas. Predstavljamo vam top 9 lokacij, ki vam omogočajo pobeg pred zimo.

Malta: program potovanja - 5 dni

Malta je čudovita otoška država, ki je tako majhna, da si v kratkem času lahko ogledaš vse znamenitosti. Na Malti smo končali 'po nesreči' saj smo dobili letalske karte iz Benetk za samo 20 EUR. Sicer smo let na Malto zamudili in je tako skupek kart prišel 110 EUR, a smo se na koncu imeli super.

TOP 13 znamenitosti v Črni gori

Črna gora je lepa država, ki očara marsikaterega tujca, a nam je 'preblizu' in jo pogosto izpustimo iz naših potovanj, z izjemo Budve ali Kotorja v sklopu Balkan tripa. Roko na srce, če ne bi bil osrednji razlog obisk priijateljev, je tudi mi ne bi dali na seznam potovanj. In smo veseli, da smo jo.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih →