Vietnam: program potovanja – 13 dni

Vietnam: program potovanja – 13 dni

Vietnam je država na JV Azije, zagotovo vredna obiska. Februarja 2017 smo po Vietnamu potovali 13 dni (12 noči). Ker na potovanjih neradi hitimo in si raje vzamemo čas v nekem kraju, smo obiskali le jug države. Odločitv se je izkazala za pravilno, saj smo ravno zaradi sproščenega urnika doživeli ene najlepših popotniških trenutkov do sedaj, poleg tega pa smo na koncu imeli še 4 dni za uživanje na peščeni plaži otoka Phu Quoc. Vas zanima kaj nas je v Vietnamu tako navdušilo?

 • 1. dan: prihod Ho Chi Minh City (1)
 • 2. dan: Ho Chi Minh City (1)
 • 3. dan: ogled Cu Chi Tunnels (2)
 • 4. dan: Ho Chi Minh (1)
 • 5. dan: pot v kraj Can Tho (3)
 • 6. dan: izlet po Mekong delti do kraja Soc Trang (4)
 • 7. dan: plavajoča tržnica Cai Rang v kraju Can Tho (3)
 • 8. dan: Ha Tien (5)
 • 9. - 11. dan: Phu Quoc (6)
 • 12. dan: Ho Chi Minh City (1)
 • 13. dan: Ho Chi Minh City (1)

1. dan: prihod v Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City ali Saigon je največje mesto v južnem Vietnamu. To mesto je bilo izhodišče za naše potovanje po južnem Vietnamu. Iz Bankokga v Saigon smo prileteli pozno zvečer, tako da smo se s taksijem pripeljali do hotela in se odpravili spat.

Spanje: GK Central Hotel, Saigon

2. dan: raziskovanje Ho Chi Minha

mesto Ho Chi Minh
Že ob prihodu nas je pričakal kaotičen promet z nešteto skuterji

Prvi dan smo veliko prehodili, saj smo se odločili, da si mesto ogledamo kar peš. Takoj zjutraj smo se odpravili na tržnico Ben Thanh, ki se je nahajala v bližini našega hotela. Na tržnici so prodajali hrano, oblačila in razne dodatke, tako da je to super kraj za nakup avtentičnih in poceni spominkov. Nato smo se sprehodili mimo slavne pošte iz 19. stoletja, mestne hiše UBND Thanh in katedrale Notre Dame. Po poti smo naključno izbrali restavracijo, kjer smo pojedli kosilo, malo posedeli in se odpravili naprej na raziskovanje mesta. Čisto po nesreči smo pristali v parku Saigon Zoo And Botanical Garden, kjer smo si ogledali srne, opice in še mnoge druge živali. Mimo palače neodvisnosti smo se odpravili  v hotel na zaslužen počitek.

Ben Thanh Street Food Market
Tržnica s poulično hrano spominja na 'food court'

Zvečer smo poiskali agencijo in rezervirali izlet v tunele Cu Chi za naslednji dan. Na to smo navdušeni ugotovili, da se v bližini našega hotela nahaja tržnica s poulično hrano Ben Thanh Street Food Market, kjer smo lahko probali različno vietnamsko hrano, med drugim tudi žabe.

Spanje: GK Central Hotel, Saigon

3. dan: Cu Chi Tunnels

podzemni tuneli Cu Chi v Vietnamu
To je nekoliko razširjen vhod v tunele Cu Chi, ki je prilagojen za turiste.

Že ob planiranju potovanja v Vietnam smo vedeli, da si želimo ogledati tunele Cu Chi, ki so igrali pomembno vlogo v Vietnamski vojni. Vietnamska vojna je potekala med komunističnim Severnim Vietnamom in politično organizacijo iz juga Vietnama Vietkong na eni strani ter kapitalistično ZDA in Južnim Vietnamom na drugi strani. Vojna na se je začela leta 1955 in se je s padcem Južnega Vietnama po dvajsetih letih zaključila.

Cu Chi tuneli Vietnam
Pred Cu Chi tuneli smo se med drugim preizkusili v streljanju na tarčo.

Tuneli Cu Chi so med seboj prepleteni podzemni rovi, ki so bili baza Severnega Vietnama in Vietkonga. Kratka veja teh podzemnih tunelov je nekoliko prilagojena in ga lahko na kolenih preplezajo tudi obiskovalci. Poleg tega pa si lahko ogledamo različne vabe in mučilne naprave ter se poučimo o raznih trikih, ki so jih vojaki uporabljali v času vietnamske vojne. Med drugim smo se preizkusili tudi na strelišču. Vsekakor poučen in zanimiv izlet.

Spanje: GK Central Hotel, Saigon

4. dan: iz Ho Chi Minha v mesto Can Tho

mesto Can Tho v Vietnamu
Ulica našega hotela je bila podnevi tržnica.

Zjutraj smo zapustili Ho Chi Minh in se odpravili na jug proti mestu Can Tho. Mesto Can Tho je eno večjih mest na delti reke Mekong in je znano predvsem po veliki plavajoči tržnici. Tu so se za nas začele prave popotniške počitnice. Že ob prihodu do hotela smo se malo nasmejali, saj je hotel stal sredi velike ulične tržnice, na kateri so prodajali, sadje, zelenjavo, ribe, meso, žive race, sušene rakce ipd. Po tem ko smo se nastanili smo se odpravili na sprehod po mestu in poiskali restavracijo za kosilo. Ugotovili smo, da nas tu čakajo še nižje cene kot na Tajskem, saj smo za malo pivo odšteli približno 60 centov. Preostanek dneva smo izkoristili za sprehod po mestu in počivanje v parku Ninh Kieu Wharf. Zvečer smo se odpravili do ulice Pan Chu Trinh, ki se zvečer zapre za promet in se spremeni v tržnico s poulično hrano.

Spanje: West Hotel, Can Tho

5. dan: izlet s skuterjem po Mekong delti

Soc Trang Vietnam
Izlet po Mekong delti je bil dolg in naporen, a vreden vsake sekunde.

Prišel je čas za izlet po delti reke Mekong. Ker je mesto Can Tho manj turistično, kot ostala mesta, ki smo jih do sedaj obiskali, smo nekako morali poiskati agencijo, ki renta skuterje. Za nasvet smo povprašali na recepciji, ki nas je napotila do njihovega varnostnika. Z njim smo odšli v garažo, kjer nam je na naše začudenje sposodil kar svoj skuter. Ko smo omenili, da potrebujemo še eno čelado, se je odpravil na ulico in nazaj prišel z dvema različno velikima čeladama. Problem rešen!

Odločili smo se da se s skuterjem odpravimo do mesta Soc Trang, še južneje od Can Tho-ja. Do tja smo se peljali po manj prometnih cestah, večkrat prečkali rokave reke Mekong, se vmes osvežili s sveže stisnjenim sokom na obcestni stojnici. Vzbudili smo veliko pozornosti domačinov, ki so nam navdušeno mahali, nas ogovarjali in se želeli z nami slikati. Več kot očitno niso bili vajeni turistov in smo tako bili prava atrakcija. Neki otroci so se na ulici igrali in pohiteli v hišo poklicati prijatelje, da nas pridejo pogledati.

Mekong Delta Vietnam
V Soc Trang smo se peljali po manj prometnih, a urejenih cestah.

Po dobrih treh urah vožnje smo prispeli do kraja Soc Trang, kjer smo parkirali v bližini tržnice. Tržnica je bila še bolj kaotična kot v Can Tho-ju, saj se je mimo še migajočih rib na stojnici sprehajala perutnina, prodajalke na tržnici pa so po odtočnih kanalih v zeleno črni vodi lovile pobegle rake in ribe. Na naše presenečenje se je v istem kraju, na drugi strani reke, le kakih 5 minut s skuterjem, nahajalo moderno nakupovalno središče. Verjetno nas je ta razlika 'čez reko' od vsega najbolj presenetila.

Soc Trang Market
Prizor iz tržnice v Soc Trangu.

Po kratkem počitku smo se odpravili nazaj v Can Tho. Ugotovili smo, da nazaj ne moremo voziti po istih manj prometnih cestah, saj bi nas ulovila noč. Zato smo sprejeli verjetno najbolj neumno odločitev na naših potovanjih do sedaj in se do Can Tho-ja odpravili kar po avtocesti. Zakaj neumno? Na njihovi tripasovnici, ki se je čudežno spremenila v štiripasovnico je veljalo pravilo najmočnejšega, kar pomeni, da smo se z našim skuterčkom morali neprestano umikati na odstavni pas, kjer je bilo veliko povoženih in živih živali. Med drugim smo bili priča zbitju psa tudi sami, le dva avta levo od nas. Pot je bila res adrenalinska in edinstvena izkušnja, je pa vseeno ne bi priporočili, saj je bila ob enem tudi zelo nevarna.

Ko smo prispeli nazaj, smo na hitro pojedli večerjo in se zelo utrujeni odpravili v posteljo. Je pa ta dan vsekakor bil poln doživetij in edinstvenih popotniških izkušenj, ki se jih še danes z veseljem spominjamo.

Spanje: West Hotel, Can Tho

6. dan: plavajoča tržnica Cai Rang in tovarna riževih rezancev Sau Hoai

Cai Rang tržnica v mestu Can Tho
Prodajalka na plavajoči tržnici.

Zjutraj smo se odpravili na plavajočo tržnico Cai Rang Floating Market. Turo z barkico smo rezervirali kar v bližini tržniceob reki, kamor smo iz hotela prispeli s taksijem. Taksistu smo povedali kam želimo, ta pa nas je kar sam peljal do točke, o koder izplujejo barke in te popeljejo na plavajočo tržnico. Rezervirali smo triurni izlet, ki je vključeval ogled plavajoče tržnice in tovarne riževih rezancev Sau Hoai.

Cai Rang Floating Market Vietnam Can Tho
Naložene ladje na tržnici Cai Rang.

Plavajoča tržnica Cai Rang je ena večjih na Mekong delti. Zaradi mnogih kanalov so plavajoče tržnice na delti reke Mekong zelo pogoste, domačini pa jih uporabljajo že več kot 100 let. Tržnica je sestavljena iz ladij različnih velikosti, ki so naložene z različnim sadjem. V največ primerih je bila ena ladja naložena z ogromnim številom enega ali dveh vrst sadja ali zelenjave. Na določenih ladjah tudi režejo sadje in ga prek palube prodajajo turistom.

Pot se je nadaljevala do tovarne rižev ih rezancev Sau Hoai. Tam smo lahko videli postopek izdelave riževih rezancev. Poleg tega smo se sprehodili po prekrasnem vrtu, kjer smo videli drevesa različnih tropskih sadežev, od ananasa, do banan, manga in še veliko sadežev, ki jih sploh nismo prepoznali. Najbolj so nas presenetile grobnice, ki so stale kar sredi tega vrta.

Tovarna riževih rezancev Can Tho Vietnam
V proces izdelovanja rezancev so se lahko vključili tudi turisti.

Ko smo si ogledali tovarno, smo pot nadaljevali do pomola od koder nas je kapitan/vodič vodil do avtobusne postaje. Prav malo čudno nas je vabil v skromne domove tamkajšnjih prebivalcev in nam sredi njihove dnevne razkazoval kaj vse je imajo notri. Tudi, če so domačini med tem gledali televizijo in sumičavo ter nejevoljno pogledovali proti nam.

Spanje: West Hotel, Can Tho

7. dan: potovanje v kraj Ha Tien na meji s Kambodžo

Jame v Ha Tien, Vietnam
Kipi bžanstev jami Thach Dong.

Zjutraj smo se iz avtobusne postaje odpravili v kraj Ha Tien, na meji s Kambodžo. Kraj je popolnoma neturističen, kar dokazuje tudi to, da smo bili na avtobusu štiri ure skoraj vso pot sami. Za obisk tega kraja smo se odločili, ker naj bi bil tam velik in zanimiv tempelj v jami Thach Dong. Seveda smo si mi predstavljali Postojnsko jamo spremenjeno v svetišče. V resnici pa je šlo za melo večjo luknjo v skali, v kateri so bili kipi. Zanimivo, a po našem mnenju ni bilo vredno poti v Ha Tien. Poleg tega je bila jama od centra mesta in našega hotela oddaljena 5 kilometrov in smo le s težavo dobili prevoz nazaj v mesto. Na koncu smo z rokami in slikicami na telefonu le razložili zelo prijaznemu varnostniku, da potrebujemo prevoz nazaj v mesto, ta pa nam je poklical taksi.

Zanimivo je bilo videti tudi domače 'turiste', ki v Ha Tien prihajajo zato, da hodijo v kazinoje v Kambodžo, saj je igralništvo v Vietnamu prepovedano.

Spanje: River Hotel, Ha Tien

8. dan: potovanje na otok Phu Quoc

Phu Quoc Vietnam
Večerni razgled na otoku Phu Quoc.

Zjutraj smo se s trajektom odpravili na 'ta prave' tropske počitnice na otok Phu Quoc. Na otoku smo bili nastanjeni v hotelu, 5 minut hoje do prelepe peščene plaže.

Spanje: Nesta Phu Quoc Hotel

9. dan – 10. dan: uživanje na otoku Phu Quoc

Otok Phu Quoc Vietnam
Smisel življenja je ležanje na plaži ...

Na otoku smo v glavnem poležavali na plaži, gledali televizijo in uživali ob okusni in poceni morski hrani. Lahko rezervirate tudi vodene izlete, od potapljanja, do ogleda bele peščene plaže. Mi smo se sproščali kar v okolici hotela.

Spanje: Nesta Phu Quoc Hotel

11. dan: let v Ho Chi Minh

ulica Bui Vien, Saigon
Prepleteni električni kabli nad ulico Bui Vien.

Pa se je bližal konec počitnic. Zjutraj smo se odpravili na letališče od koder smo poleteli nazaj v Ho Chi Minh. Tokrat smo bili nastanjeni v bližini ulice Bui Vien, ki v Ho Chi Minhu pomeni to kar v Bangkoku pomeni Khaosan Road. Zvečer smo se sprehodili po ulici, popili pivo in seodpravili k počitku.

Spanje: Liberty Hotel Saigon Parkview, Ho Chi Mingh

12. dan: spominki, počivanje in uživanje

kafana v Vietnamu
Dokaz, da smo res našli kafano ...

Zadnji dan smo preživeli nekoliko bolj sproščeno. Na ulici Bui Vien smo pili pivo in kupili spominke. Na naše presenečenje smo v bližini te ulice naleteli na kafano (točno lokacijo smo žal pozabili). Ja prav ste prebrali, pravo kafano s čevapčiči in rakijo.

Spanje: Liberty Hotel Saigon Parkview, Ho Chi Minh

13. dan: Odhod domov

Po zajtrku smo šli še na en sprehod, pojedli kosilo in se odpravili na letališče, od koder smo poleteli proti domu.

Podobne objave

Top 10 posebnih nastanitev v Sloveniji, ki se jih izplača obiskati

V Sloveniji boste našli kar nekaj edinstvenih nastanitev, veliko se jih nahaja prav sredi neokrnjene narave. Še posebej popularen je glamping – udobno in moderno kampiranje v naravi. Poleg tega pa se lahko nastanite v vinskih sodih, v satovju ali v čokoladni vasi.

10 manj znanih stvari, ki jih lahko počnete na slovenski obali in v Istri

Slovensko morje je skriti biser, ki med domačini pogosto ostaja neopazen. Prav tako skrita ostaja okolica slovenske obale, ki je majhna, ampak izredno bogata. Slovenska Istra predstavlja le majhen del istrskega polotoka in vendar je vseeno pogosto ne poznamo dovolj.

Izposoja koles na obali - rentanje električnih koles v Piranu, Portorožu, Izoli in Kopru

Glede na to, da je Slovenske obale le nekaj manj kot 50 km, jo Slovenci že kar dobro poznamo. Zato je raziskovanje tega dela države s kolesom po mnogih kolesarskih poteh nekaj novega in posebnega. Popolna izbira za aktivne počitnice in spoznavanje Obale z drugega zornega kota.

Kaj početi na morju, ko dežuje - top 10 aktivnosti na primorskem, ko dežuje

Na morje gremo, ker se veselimo vodnih radosti, toplih poletnih večerov, sprostitve in oddiha. Zraven nepozabnih morskih radosti pa slovenska obala ponuja tudi druge zabavne aktivnosti v notranjih prostorih.

Seznam nastanitev na turistične bone 2021– Kje iskati apartmaje, ki sprejemajo vavčerje?

To so spletne strani kjer lahko poiščete nastanitve na turistične bone.

Top 10 stvari, ki jih lahko počnete v Izoli

Izola je majhno mestece na slovenski obali. Do 19. stoletja je bila Izola otok in od tod izhaja tudi njeno ime. Domačini so zelo povezani z morjem, ribarjenje pa je še vedno ena izmed njihovih glavnih aktivnosti.

10 dnevnih izletov iz Maribora

Maribor je odlična lokacija za raziskovanje severovzhodne Slovenije. Ne zgrešite velenjskega rudnika, čudovitih turističnih kmetij, bližnjih jezer in nepozabnih vinskih doživetij. Tukaj je seznam 10 najboljših izletov, ki bodo popestrili vaše počitnice v Mariboru.

Aktivnosti Portorož - 10 stvari, ki jih lahko počnete v Portorožu

V Portorožu lahko doživite več kot le sproščujoč oddih na plaži, ponuja namreč vrsto različnih aktivnosti in dogodkov, izmed katerih boste zagotovo našli svojega najljubšega. Odkrijte čudovito mestece na slovenski obali, ki ponuja zabavo, gibanje, kulturno udejstvovanje in ultimativno sprostitev!

Turistični boni: kako in kje koristim turistične bone 2020

Kako rezerviram nastanitev, da dobim turistične bone? Turistični boni so ukrep, ki ga je vlada sprejela za pomoč turistični panogi pri blaženju ukrepov za omilitev in odpravo posledic epidemije koronavirusa. V članku najdete nekaj pomembnih informacij o turističnih bonih.

Sicilija sofinancira 50% letalskih vozovnic poleti 2020 - kako in kdaj lahko to koristite?

Sicilska vlada se bo poleti 2020 sofinancirala letalske karte in nastanitve za turiste. Z ukrepom želijo spodbuditi sicilski turizem, ki je bil zelo prizadet zaradi koronavirusa. Kontaktirali smo tamkajšnjo turistično organizacijo. Več informacij najdete v članku.

10 zabavnih in najboljših poletnih aktivnosti v Sloveniji na prostem

Predvsem to poletje se nam bo lahko hitro zazdelo, da nam je zmanjkalo stvari, ki jih lahko v tako vročih dneh počnemo. Poleg pohodništva in plavanja v morju, si lahko poleti krajšate čas z naslednjimi desetimi najbolj zabavnimi aktivnostmi, ki so posejane po vseh koncih Slovenije.

10 nasvetov kako poceni preživeti počitnice v Sloveniji – ideje kako prišparati na počitnicah

Covid-19 je marsikje globoko posegel v družinske finance in v skoraj vsakem gospodinjstvu bomo to poletje bolj natančno preračunavali kaj in kam si sploh lahko privoščimo. Poleg financ pa bomo imeli omejitve tudi glede destinacij in seveda nas občutek varnosti v nekem kraju. Rešitev je Slovenija!

Top 10 idej kaj početi v samoizolaciji doma in kako na popotniški način pričakati konec pandemije

Samoizolacija je verjetno za vse izziv, še posebej, če radi pohajate na okoli, se družite s prijatelji in potujete. A popotniški smo lahko tudi od doma. Predstavljamo vam nekaj idej, kaj 'popotniškega' lahko počnete v doma.

Top 10 idej za izlet po Sloveniji za zimske počitnice

Zimske počitnice so pred vrati in če tudi vi še nimate planov si lahko preberete nekaj idej za super izlete po Sloveniji.

Oman: program potovanja - 8 dni

Preberite program potovanja po prečudovitem Omanu. Oman je arabska država, ki ponuja umirjen oddih na morju, avanturistične soteske in nepozabne izkušnje v puščavi.

Sicilija: program potovanja - 5 dni

Sicilija je največji in najbolj poseljen otok na Sredozemskem morju. Mnogi ne vedo, da je po površini in številu prebivalcev večja od Slovenije. Med tem ko slovenija meri dobrih 20.000, meri Sicilija več kot 25.000 kvadratnih kilometrov. Na Sicilijo smo se odpravili za podaljšan vikend...

Top 7 eksotičnih lokacij za prave popotnike

Raj za popotnike ni vedno peščena plaža, palme, prav tako pa niso vedno destinacije daleč stran od nas. Tokrat za vas sestavili seznam najbolj eksotičnih destinacij za prave popotnike, kjer boste našli vse od sanjskih življenjskih destinacij pa vse do najbolj scenskih razgledov in doživetij.

Dubaj: program potovanja - 6 dni

Dubaj je eden izmed sedmih emiratov države Združeni Arabski Emirati, hkrati pa se enkao imenuje tudi njegovo glavno mesto. V Dubaju smo se mudili februarja 2019. Mesto nas je navdušilo, saj je zelo moderno z zelo visokimi stolpnicami. V nadaljevanju si lahko preberete program našega potovanja.

Japonska: program potovanja - 11 dni

Japonska je prečudovita država, ki nas je od vseh destinacij najbolj presenetila, saj je zelo razvita in hkrati zelo drugačna od zahodnega sveta. Do sedaj smo obiskali manj razvite države in nas razlike niso toliko presenetile. Japonska pa je s svojo razvitostjo poskrbela za pravi kulturni šok.

Maroko: program 8-dnevnega potovanja

V Maroko smo se odpravili februarja 2019. Za raziskovanje te afriške obalne države smo si vzeli 8 dni, ki smo jih na polno izkoristili. Spodaj si lahko pogledate, kje vse smo bili in kaj smo videli. Med drugim smo po Sahari jahali kamele, spali v šotoru sredi puščave, obiskali Marrakesh in Fez.

Dubaj: nasveti za potovanje

Dubaj je hitro rastoče in največje mesto v Združenih arabskih Emiratih (ZAE). Dubaj se nahaja na arabskem polotoku in je nastalo v puščavi. Temu primerno ima veliko sonca vse leto in le malo dežja, kar je pripomoglo k temu, da je danes zelo popularna destinacija.

Oddih na morju ali sneg v Izoli

Včasih nas vreme res preseneti, a to ni nujno slabo! Čeprav je bil cilj oddiha v Izoli pobegniti pred snegom, je sprehod po zasneženi obali vreden malo potrpljenja. Da ne dolgovezimo, slika pove več kot 1000 besed.

Top 5 destinacij za ljubitelje piva

Tudi vi spadate med ljubitelje piva in potovanj in izletov? Si po dolgem dnevu ogledov in hoje najprej zaželite pivo? V kolikor je vaš odgovor da, bo ta blog ojava kot nalašč za vas. Poiskali smo pet najboljših ter tradicionalnih destinacij, ki so raj za ljubitelje piva.

Ko Phi Phi - enodnevni izlet s čolnom

Izlet na sosednje otoke pri Ko Phi Phi-ju je zagotovo nekaj kar morate storiti ob obisku Tajske. Izlet smo rezervirali kar ob prihodu na otok Ko Phi Phi. Na izletu smo videli štiri najbolj popularne stvari: Opice, potapljanje in opazovanje rib, Maya Bay ter sončni zahod.

Tajska: program potovanja - 18 dni

Odpravite se na Tajsko in ustvarite nepozabne spomine iz potovanja. Preberite načrt potovanja, ki vam bo pomagal pri planiranju nepozabnih počitnic na Tajsko.

5 idej za romantičen pobeg na valentinovo

Približuje se najbolj romantičen dan v letu – Valentinovo. Dan s katerim želimo presenetiti svojega najdražjega oziroma najdražjo, se odmakniti od vsakdana ter znova vzpostaviti edinstveno vez. In kaj bi lahko bil boljši način praznovanja, kot romantični pobeg v oddaljen sanjski kraj?

Carpooling ali sopotništvo

Carpooling ali v slovenščini souporaba avtomobilov, sopotništvo oziroma skupen prevoz vsaj dveh potnikov je po svetu že zelo utečen sistem skupne vožnje od točke A do točke B z deljenjem stroškov prevoza.

12 zanimivih dejstev o Mongoliji, ki jih niste vedeli

Potovanje v Mongolijo je bilo verjetno eno bolj eksotičnih potovanj do sedaj in še danes z zanosom pripovedujemo o vsem kar smo videli. V Mongolijo smo se odpravili jeseni, ko je sozona zaključena in turistični kampi zaprejo svoja vrata. Ttako, nam je preostalo le bivanje pri domačinih v šotorih.

Božični sejem v Budimpešti - program dvodnevnega izleta

Vsako leto se potrudimo obiskati vsaj en božični sejem in tudi letos ni bila izjema. Decembra smo se odpravili v Budimšeto, ki je v tem času še posebej čarobna. Budimpešta v času božiča je romantična, skrivnostna in veličastna.

TOP 5 eksotičnih smučišč po svetu

Smučanje pogosto povežemo z mrazom in zasneženimi strminami, bolj poredko pa se spomnimo, da smučanje v Afriki ali na delujočih vulkanih ni več tako izven našega dosega. V kolikor želite popestriti dogajanje na vašem naslednjem dopustu smo za vas pripravili seznam eksotičnih smučišč po svetu.

TOP 9 novoletnih ognjemetov

Težko pričakovano odštevanje do novega leta se počasi začenja, s tem pa tudi zadnja načrtovanja kje preživeti najdaljšo noč v letu. V kolikor se tudi vi odločate med last minute ponudbami, smo za vas pripravili seznam najlepših ognjemetov po svetu, ki bodo morda olajšali vašo odločitev.

11 najlepših božičnih sejmov v naši bližini

Z začetkom decembra so najlepša mesta Evrope zasvetila v soju prazničnih luči, kar oznanja začetek praznične sezone ter božičnih sejmov. Na trge so se naselile lesene koče, kjer nam prodajalci postrežejo sezonske piškote in pecivo ter kuhano vino, skupaj pa pričarajo nepozabno božično vzdušje

TOP 11 stvari, ki jih lahko počnete v Miamiju

Če se odpravljate v Miami, je vaš cilj verjetno sproščeno poležavanje na plaži, če pa vam slučajno rata dolgčas, tako kot nam, vam predstavljamo nekaj zanimivih aktivnosti v Miamiju. Večino znamenitosti smo videli kar z 'hop-on, hop-off' avtobusom Big Bus.

London: primer 3-dnevnega potovanja

London je mesto, kjer bodo ljubitelji piva in tračev o britanski kraljevi družini zagotovo prišli na svoj račun. Mi smo bili v Londonu avgusta 2016, kot vmesni postanek, pred našim potovanjem po Irski. Čeprav smo bili v Londonu slabe tri dni, smo si veliko ogledali.

TOP 10 destinacij za zimski pobeg v tople kraje

Če zima ni vaš najljubši čas in bi pred snegom najraje zbežali je ta članek kot nalašč za vas. Predstavljamo vam top 9 lokacij, ki vam omogočajo pobeg pred zimo.

Malta: program potovanja - 5 dni

Malta je čudovita otoška država, ki je tako majhna, da si v kratkem času lahko ogledaš vse znamenitosti. Na Malti smo končali 'po nesreči' saj smo dobili letalske karte iz Benetk za samo 20 EUR. Sicer smo let na Malto zamudili in je tako skupek kart prišel 110 EUR, a smo se na koncu imeli super.

TOP 13 znamenitosti v Črni gori

Črna gora je lepa država, ki očara marsikaterega tujca, a nam je 'preblizu' in jo pogosto izpustimo iz naših potovanj, z izjemo Budve ali Kotorja v sklopu Balkan tripa. Roko na srce, če ne bi bil osrednji razlog obisk priijateljev, je tudi mi ne bi dali na seznam potovanj. In smo veseli, da smo jo.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih →