Dubaj: program potovanja - 6 dni

Dubaj: program potovanja - 6 dni

Dubaj je hitro rastoče in največje mesto v Združenih arabskih Emiratih (ZAE). ZAE je država sestavljena iz sedmih Emiratov. Dubaj je eden izmed sedmih emiratov, hkrati pa se enkao imenuje tudi njegovo glavno mesto - Dubaj. V Dubaju smo se mudili začetek februarja 2019. Mesto nas je navdušilo, saj je zelo moderno z visokimi stolpnicami. Nekaj osnovnih nasvetov za potovanje po tem arabskem mestu smo že objavili na blogu, v nadaljevanju pa si lahko preberete program našega potovanja.

1. dan: let v Dubaj iz Zagreba

V Dubaj smo leteli kar z direktno linijo iz Zagreba. Pogosto se dobi direktne letalske karte tudi za manj kot 400 EUR, kar smo z veseljem izkoristili! V Dubaj smo prileteli ob 23.00 in smo prvi dan odšli zgolj do našega hotela. Zaradi pozne ure smo za prevoz iz letališča do hotela izbrali Uber.

2. dan: Dubai marina

Drugi dan smo se po zajtrku z metrojem odpravili proti dubajski marini (Dubai marina). Gre za predel Dubaja kjer najdemo ogromne hotelske komplekse, stolpnice in seveda dubajsko marino z luksuznimi jahtami. Prvo smo se sprehodili med stolpnicami nato pa pogledali kaj vse lahko počnemo. Ugotovili smo, da so na voljo različne aktivnosti, od poležavanja na peščeni plaži, do ziplina ali skoka s padalom. Sami smo se odločili za dvourni izlet z napihljivim rumenim čolnom (Yellow Boat Tour), ki nas je popeljal po marini in vse do znamenitih otokov v obliki palme, tako da smo iz morja videli enega najbolj znanih in prestižnih hotelov v Dubaju – Atlantis The Palm. Po izletu smo se odpravili na pozno kosilo, nato pa v hotel, kjer smo prek spleta kupili vstopnice za naslednji dan.


Z napihljivim čolnom smo se odpeljali na dvourni izlet po marini in ob obali, kjer smo videli ogromno stolpnic.


Dubajska marina ima zvečer poseben čar.

3. dan: Burj Khalifa, Dubai Mall in akvarij

Tretji dan smo se odpravili na najvišjo stavbo na svetu – Burj Khalifa, ki je visoka kar 828 metrov. Sicer smo ugotovili, da že gradijo stavbo, ki bo višja od te, a je v času našega obiska še vedno bila najvišja stavba na svetu. Stolpnica je bila zgrajena leta 2009 in je v prvih nadstropjih povezana z največjim nakupovalnim središčem v Dubaju Dubai Mall, kjer se nahaja ogromen in lepo urejen akvarij, ki smo ga obiskali še isti dan saj smo tako dobili cenejše vstopnice. Za vstopnino na Burj Khalifo in v akvarij smo odšteli 221 dirhamov na osebo, kar znese približno 53 evrov.


Burj Khalifo je zaradi njene velikosti težko od blizu ujeti v objektiv. Na sliki je njena značilna oblika in vrh.


Pogled iz Burj Khalife na druge stolpnice.

Po obisku Burj Khalife smo se ustavili pred zgradbo, kjer vsak dan (večkrat dnevno) poteka nastop fontane. To pomeni, da iz bazena pred stavbo šprica voda v različnih oblikah, ob glasbeni spremljavi in pogledu na Burj Kalifo.


Fontana pred Burj Khalifo

Za tem smo se odpravili v Dubai Mall, kjer smo pojedli in poiskali akvarij. Na naše začudenje, se akvarij nahaja kar sredi nakupovalnega središča, še bolj pa nas je presenetilo, ko smo videli, da se v tem akvariju potapljajo ljudje, na očeh vsem obiskovalcem nakupovalnega središča. Nato smo skozi tunel vstopili v zaprti del akvarija, kjer se nahaja ogromno število morskih živali.


Kar sredi nakupovalnega središča se nahaja ta akvarij v katerem med drugim plavajo morski psi.


Ogled akvarija z vstopnico se začne z vstopom v ta tunel.

Po obisku akvarija smo se sprehodili po nakupovalnem središču, ki ima več kot 1200 trgovin. Osupli smo ugotovili, da se v nakupovalnem središču nahaja tudi drsališče olimpijskih velikosti.


Drsališče, ki se nahaja znotraj nakupovalnega središča ustreza meram olimpijskega drsališča.

4. dan: Mall of Emirates

Četrti dan smo se zaradi slabega vremena odpravili v drugo največje nakupovalno središče, Mall of Emirates. Tudi tukaj smo našli ogromno trgovin, najbolj pa nas je presenetilo smučišče, ki se nahaja znotraj tega nakupovalnega središča.


Za nakupovalnim središčem Mall of Emirates, vidimo poševno cev, ki je del smučišča, ki se nahaja v nakupovalnem središču.


Pogled na smučišče v nakupovalnem središču.

5. dan: Big Bus, stari del mesta, Burj Al Arab in Atlantis The Palm

Peti dan smo se odpravili na turistično vožnjo z Big bus-om. Z Big Bus-om smo si leto prej ogledali že Miami, kjer smo imeli zelo pozitivne izkušnje. Ogled mesta je razdeljen na tri linije. Prva linija pelje skozi marino in na otoke v obliki palme, vse do hotela Atlantis The Palm, kjer se nahaja vodni park.


Pogled na Atlantis The Palm iz morja.

Druga linija vodi skozi turistične znamenitosti, kot so najbolj prestižen hotel na svetu Burj Al Arab in peščene plaže ob njem. Hotel Burj Al Arab je hotel v obliki jadra, ki krasi mnoge počitniške razglednice. Ta ikonična stavba ima samo 202 sobi, ki ba so večje od 150 kvadratnih metrov in so med drugim okrašene z zlatom. Poleg tega imajo obiskovalci na voljo, da jih iz letališča v hotel pripeljejo kar s helikopterjem, saj se pristajalna ploščad nahaja v hotelu na 210 metrih.


Pogled na Burj al Arab ob sončnem zahodu.

Tretja linija Big Bus-a se prične pri Dubai Mall in pelje v stari del mesta. Od vsega najbolj priporočam ogled slednjega, saj na tem mestu vsaj nekoliko začutite pristnost arabskega polotoka, čeprav je tudi tam vse prilagojeno turistom. Tu se tudi nahaja Al Fahidi Fort, najstarejša stavba v Dubaju iz leta 1787.


Bazar v starem delu Dubaja.


Najstarejša stavba v Dubaju, Al Fahidi Fort

Zvečer smo se odpravili na suši. Če imate radi svetovno kuhinjo je to zagotovo lokacija za vas, saj se tu nahaja ogromno restavracij z okusi iz vsega sveta. Ker se je naša restavracija nahajala v hotelu Atlantis The Palm smo imeli priložnost ogleda hotela od znotraj, saj je sicer odprt samo za goste hotela. V pritličju se nahaja ogromen akvarij, ki se razteza skozi več nadstropij, in je imitacija potopljenega mesta Atlantida. V akvariju se nahaja ogromno morskih živali, med drugim tudi morski psi.


Naverjeten akvarij v hotelu Atlantis The Palm.

6. dan: odhod domov

Naslednji dan dopoldne smo odpravili na letališče, od koder smo poleteli nazaj v Zagreb!


Še zadnji razgled na Dubaj.

Kaj smo izpustili?

Štirje dnevi raziskovanja Dubaja se nam zdijo dovolj, saj smo si v tem času ogledali vse glavne znamenitosti, brez prenapornega urnika. Kakorkoli, eno stvar smo si vseeno želeli ogledati, pa žal nismo utegnili. Zaradi slabega vremena smo četrti dan preživeli v nakupovalnem središču, med tem ko je bil plan iti na izlet po puščavi s štirikolesniki. Na internetu smo videli, da enodnevne izlete po puščavi ponuja veliko agencij, na voljo pa je tudi jahanje kamel in podobne puščavske aktivnosti.

Pa vi, ste že bili v Dubaju?

Podobne objave

Sicilija: program potovanja - 5 dni

Sicilija je največji in najbolj poseljen otok na Sredozemskem morju. Mnogi ne vedo, da je po površini in številu prebivalcev večja od Slovenije. Med tem ko slovenija meri dobrih 20.000, meri Sicilija več kot 25.000 kvadratnih kilometrov. Na Sicilijo smo se odpravili za podaljšan vikend...

Top 7 eksotičnih lokacij za prave popotnike

Raj za popotnike ni vedno peščena plaža, palme, prav tako pa niso vedno destinacije daleč stran od nas. Tokrat za vas sestavili seznam najbolj eksotičnih destinacij za prave popotnike, kjer boste našli vse od sanjskih življenjskih destinacij pa vse do najbolj scenskih razgledov in doživetij.

Japonska: program potovanja - 11 dni

Japonska je prečudovita država, ki nas je od vseh destinacij najbolj presenetila, saj je zelo razvita in hkrati zelo drugačna od zahodnega sveta. Do sedaj smo obiskali manj razvite države in nas razlike niso toliko presenetile. Japonska pa je s svojo razvitostjo poskrbela za pravi kulturni šok.

Maroko: program 8-dnevnega potovanja

V Maroko smo se odpravili februarja 2019. Za raziskovanje te afriške obalne države smo si vzeli 8 dni, ki smo jih na polno izkoristili. Spodaj si lahko pogledate, kje vse smo bili in kaj smo videli. Med drugim smo po Sahari jahali kamele, spali v šotoru sredi puščave, obiskali Marrakesh in Fez.

Dubaj: nasveti za potovanje

Dubaj je hitro rastoče in največje mesto v Združenih arabskih Emiratih (ZAE). Dubaj se nahaja na arabskem polotoku in je nastalo v puščavi. Temu primerno ima veliko sonca vse leto in le malo dežja, kar je pripomoglo k temu, da je danes zelo popularna destinacija.

Oddih na morju ali sneg v Izoli

Včasih nas vreme res preseneti, a to ni nujno slabo! Čeprav je bil cilj oddiha v Izoli pobegniti pred snegom, je sprehod po zasneženi obali vreden malo potrpljenja. Da ne dolgovezimo, slika pove več kot 1000 besed.

Top 5 destinacij za ljubitelje piva

Tudi vi spadate med ljubitelje piva in potovanj in izletov? Si po dolgem dnevu ogledov in hoje najprej zaželite pivo? V kolikor je vaš odgovor da, bo ta blog ojava kot nalašč za vas. Poiskali smo pet najboljših ter tradicionalnih destinacij, ki so raj za ljubitelje piva.

Ko Phi Phi - enodnevni izlet s čolnom

Izlet na sosednje otoke pri Ko Phi Phi-ju je zagotovo nekaj kar morate storiti ob obisku Tajske. Izlet smo rezervirali kar ob prihodu na otok Ko Phi Phi. Na izletu smo videli štiri najbolj popularne stvari: Opice, potapljanje in opazovanje rib, Maya Bay ter sončni zahod.

Tajska: program potovanja - 18 dni

Na Tajskem smo bili dvakrat. Prvič smo se odpravili decembra 2015 in na Tajskem preživeli božič ter novo leto. Drugič pa smo bili tam januarja 2017, ter potovanje združili z obiskom Vietnama. V tem prispevku lahko preberete program našega potovanja za konec leta 2015.

5 idej za romantičen pobeg na valentinovo

Približuje se najbolj romantičen dan v letu – Valentinovo. Dan s katerim želimo presenetiti svojega najdražjega oziroma najdražjo, se odmakniti od vsakdana ter znova vzpostaviti edinstveno vez. In kaj bi lahko bil boljši način praznovanja, kot romantični pobeg v oddaljen sanjski kraj?

Carpooling ali sopotništvo

Carpooling ali v slovenščini souporaba avtomobilov, sopotništvo oziroma skupen prevoz vsaj dveh potnikov je po svetu že zelo utečen sistem skupne vožnje od točke A do točke B z deljenjem stroškov prevoza.

12 zanimivih dejstev o Mongoliji, ki jih niste vedeli

Potovanje v Mongolijo je bilo verjetno eno bolj eksotičnih potovanj do sedaj in še danes z zanosom pripovedujemo o vsem kar smo videli. V Mongolijo smo se odpravili jeseni, ko je sozona zaključena in turistični kampi zaprejo svoja vrata. Ttako, nam je preostalo le bivanje pri domačinih v šotorih.

Božični sejem v Budimpešti - program dvodnevnega izleta

Vsako leto se potrudimo obiskati vsaj en božični sejem in tudi letos ni bila izjema. Decembra smo se odpravili v Budimšeto, ki je v tem času še posebej čarobna. Budimpešta v času božiča je romantična, skrivnostna in veličastna.

TOP 5 eksotičnih smučišč po svetu

Smučanje pogosto povežemo z mrazom in zasneženimi strminami, bolj poredko pa se spomnimo, da smučanje v Afriki ali na delujočih vulkanih ni več tako izven našega dosega. V kolikor želite popestriti dogajanje na vašem naslednjem dopustu smo za vas pripravili seznam eksotičnih smučišč po svetu.

TOP 9 novoletnih ognjemetov

Težko pričakovano odštevanje do novega leta se počasi začenja, s tem pa tudi zadnja načrtovanja kje preživeti najdaljšo noč v letu. V kolikor se tudi vi odločate med last minute ponudbami, smo za vas pripravili seznam najlepših ognjemetov po svetu, ki bodo morda olajšali vašo odločitev.

11 najlepših božičnih sejmov v naši bližini

Z začetkom decembra so najlepša mesta Evrope zasvetila v soju prazničnih luči, kar oznanja začetek praznične sezone ter božičnih sejmov. Na trge so se naselile lesene koče, kjer nam prodajalci postrežejo sezonske piškote in pecivo ter kuhano vino, skupaj pa pričarajo nepozabno božično vzdušje

TOP 11 stvari, ki jih lahko počnete v Miamiju

Če se odpravljate v Miami, je vaš cilj verjetno sproščeno poležavanje na plaži, če pa vam slučajno rata dolgčas, tako kot nam, vam predstavljamo nekaj zanimivih aktivnosti v Miamiju. Večino znamenitosti smo videli kar z 'hop-on, hop-off' avtobusom Big Bus.

London: primer 3-dnevnega potovanja

London je mesto, kjer bodo ljubitelji piva in tračev o britanski kraljevi družini zagotovo prišli na svoj račun. Mi smo bili v Londonu avgusta 2016, kot vmesni postanek, pred našim potovanjem po Irski. Čeprav smo bili v Londonu slabe tri dni, smo si veliko ogledali.

TOP 9 destinacij za zimski pobeg v tople kraje

Če zima ni vaš najljubši čas in bi pred snegom najraje zbežali je ta članek kot nalašč za vas. Predstavljamo vam top 9 lokacij, ki vam omogočajo pobeg pred zimo.

Malta: program potovanja - 5 dni

Malta je čudovita otoška država, ki je tako majhna, da si v kratkem času lahko ogledaš vse znamenitosti. Na Malti smo končali 'po nesreči' saj smo dobili letalske karte iz Benetk za samo 20 EUR. Sicer smo let na Malto zamudili in je tako skupek kart prišel 110 EUR, a smo se na koncu imeli super.

TOP 13 znamenitosti v Črni gori

Črna gora je lepa država, ki očara marsikaterega tujca, a nam je 'preblizu' in jo pogosto izpustimo iz naših potovanj, z izjemo Budve ali Kotorja v sklopu Balkan tripa. Roko na srce, če ne bi bil osrednji razlog obisk priijateljev, je tudi mi ne bi dali na seznam potovanj. In smo veseli, da smo jo.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih →