Tajska: program potovanja - 18 dni

Tajska: program potovanja - 18 dni

Na Tajskem smo bili dvakrat. Prvič smo se odpravili decembra 2015 in na Tajskem preživeli božič ter novo leto. Drugič pa smo bili tam januarja 2017 ter potovanje združili z obiskom Vietnama. V tem prispevku lahko preberete program našega potovanja konec leta 2015.

Ko smo se prvič odpravili na Tajsko (december 2015) smo obiskali bolj turistične kraje, ki pa niso zaman opevani. Nakupovanje na Khao san road-u v Bangkoku, potapljanje na Koh Phi Phi-ju in raziskovanje Koh Phangan-a s skuterjem so bile le nekatere aktivnosti na našem potovanju.

1. dan - 4. dan: Bangkok (1)
4. dan - 5 dan: Phuket (2)
5. dan - 7. dan: Ko Phi Phi (3)
7. dan - 11. dan: Koh Phangan (4)
11. dan - 17. dan: Ko Samui (5)
17. dan - 19. dan: Bangkok (1)

1. dan: Premagovanje časovne razlike in uživanje v Bangkoku

Bangkok je glavno mesto Tajske, ki turistom ponuja neskončne priložnosti. Mi smo bili v Bangkoku 3 dni ob prihodu, ko smo raziskovali 'starejši del' in okolico Khao san road-a in 2 dni pred odhodom, ko smo se zadrževali v 'novejšem delu' v bližini modernega nakupovalnega središča CentralWorld.

V Bangkok smo prispeli precej utrujeni, ob 7h zjutraj, tako da je bilo premagovanje časovne razlike nekoliko težje. Poleg tega smo še čisto zlepljeni in godrnjavi ugotovili, da naše prtljage ni bilo na letalu in da pride v Bangkok s kasnejšim letom. Ko smo ob 10h prispeli v hotel smo se zato odločili, da za 2 uri zadremamo. Dve uri sta se prelevili v 3 ure globokega spanca, a smo se nato s pomočjo budilke vendarle prisilili in vstali. Veseli smo ugotovili, da je v tem času za nama prispela tudi najina prtljaga.

 


Pogled na Bangkok iz ene izmed stolpnic.

Prišel je čas za kosilo po kosilu pa smo se sprehodili po Khao san road-u ter se odločili za masažo nog na ulici. Po pivu ali dveh, smo se utrujeni odpravili v posteljo, v hotel neposredno v bližini Khao san road-a.


V Bangkoku na več mestih kar na ulici ponujajo masažo nog.

2. dan: Raziskovanje Bangkoka

Drugi dan smo se z barkico odpravili v drugi del Bangkoka, v kitajsko četrt, kjer smo kar na ulici pojedli zajtrk in kasneje še kosilo.


Gneča v Kitajski četrti.

Nato smo se odpravili proti nastanitvi, kjer smo imeli tudi bazen in smo tako prvič izkoristili toplo vreme za kopanje. Zvečer smo ponovili vajo na Khao san road-u, s to razliko, da smo si tokrat privoščili koktejle. Za posladek pa še škorpijona. 😉


Na ulicah Bangkoka na več mestih prodajajo škorpijone in druge insekte

3. dan: Plavajoča tržnica

Tretji dan smo obiskali plavajočo tržnico. Odločili smo se za manjšo tržnico, ki pa se nahaja nedaleč stran od Bangkoka - Talin Chan Floating Market, čeprav je Damnoen Saduak bolj znana in večja. Za tem smo se odpravili na kosilo ter se počasi peš vračali proti hotelu in na tak način spoznavali mesto. Zvečer smo jedli ulično hrano na Khao san road-u in uživali utrip mesta.


Plavajoča tržnica Talin Chan.

4. dan: Bangkok - Phuket

Phuket je prvi otok ki smo ga obiskali in zelo popularna destinacija za vse, ki si želijo dobrega žura, peščenih plaž in zahodnega standarda.


Prelepa peščena plaža v centru Phuketa.

Četrti dan smo se z letalom odpravili na Phuket. Potovanje smo planirali že prej, zato smo karte kupili še v Sloveniji. Po prihodu na Phuket smo se namestili in šli na kosilo, kjer smo spoznali prijazen par iz Južne Afrike, ki je svojo upokojitev izkoristil za potovanje po svetu (#lifegoals). Nato smo si uredili prevoz na Ko Phi Phi. Na Tajskem so na vsakem koraku agencije v katerih domačini ponujajo različne oglede, vstopnine, pa tudi prevoze z ladjo na druge otoke. Obiskali smo več agencij (skoraj na vsaki ulici se nahaja vsaj ena agencija), ter se nato odločili za najcenejšo. Zvečer smo se udeležili zloglasnega Ping Pong šova in se nato odpravili k počitku, saj nas je zgodaj zjutraj čakala vožnja z barko do Ko Phi Phi-ja.


Božično vzdušje ob prihodu na Phuket.

Ko Phi Phi je otok, znan po prečudoviti naravi in je dobra iztočnica za opazovanje podvodnega sveta. Med našim bivanjem tam so gradili ogromne hotelske komplekse, tako da se je verjetno njegova podoba od takrat precej spremenila. Del ekipe, ki je ta otok obiskal 3 leta pred našim obiskom je že takrat povedal, da je otok precej drugačen kot leta 2012.

5. dan Phuket - Ko Phi Phi

Ko Phi Phi je otok, znan po prečudoviti naravi in je dobra iztočnica za opazovanje podvodnega sveta. Med našim bivanjem tam so gradili ogromne hotelske komplekse, tako da se je verjetno njegova podoba od takrat precej spremenila. Del ekipe, ki je ta otok obiskal 3 leta pred našim obiskom je že takrat povedal, da je otok precej drugačen kot leta 2012.

Ob prihodu smo se odpravili na plažo in si končno privoščili poležavanje na peščeni plaži in kopanjev toplem morju. Kasneje smo poiskali agencijo in rezervirali izlet okoli otoka za naslednji dan ter prevoz iz ko Phi Phi-ja na Koh Pangan dan za tem. Zvečer smo si privoščili morsko večerjo.


Morska večerja na Phi Phi-ju.

6. dan: Izlet z barko - opice, ribe, potapljanje in sončni zahod


Ko te ribe napadejo...

Čeprav mnogi trdijo, da so klasične turistične točke precenjene, se sami ne bi strinjali. Izlet na okoliške otoke je bil zagotovo eden lepših delov našega potovanja. Rezervirali smo poldnevni skupinski izlet z lesenim dolgim čolnom (long boat). Več o tej nepozabni izkušnji lahko preberete tukaj.

7. dan: Ko Phi Phi - Koh Pangan in Full Moon Party

Koh Pangan je otok na katerem najdete bolj umirjen sever in žurerski jug. Nam je bil zelo všeč zato, ker je dovolj majhen, da si brez problema sposodiš skuter in dovolj velik, da lahko s skuterjem veliko doživiš. Na Koh Panganu je 24.12. potekal Full Moon Party. Za vse, ki imate radi nore žurke, ste verjetno že slišali za ta dogodek, ko se na plaži zbere na tisoče mladih in mladih po srcu, kjer žurajo do zgodnjih jutranjih ur.


Predstava z ognjem na Full Moon Partyju.

No, del naše ekipe je ravno ta dan dobil prebavne motnje in je tako cel dan dan in večer in zgodnje jutro preživel na wc školjki. A kaj češ, tudi to je včasih del potovanja.

8. dan: Božič na plaži

Naslednji dan je bil božič in prav zanimivo je bilo preživeti božič na toplem. Namesto bogate pojedine smo jedli dietno hrano in upali, da želodčne težave dokončno minejo (na srečo je na tajskem riža in banan na pretek). Dan smo preživeli sproščujoče na plaži in se zvečer dobili s prijatelji, ki so ravno prispeli iz Filipinov.


Božč na toplem je res posebna izkušnja.

9. dan: Izlet s skuterjem

Deveti dan smo si izposodili skuter in se odpravili na izlet po otoku. To je bila zagotovo nepozabna izkušnja, saj smo sami lahko spoznavali otok in videli mnoge zanimivosti. Ker smo bivali na jugu, smo se s skuterjem odpravili na sever otoka in nazaj prišli po mraku.


Izlet s skuterjem nam je omogočil prečudovite razglede iz vseh strani otoka.

10. dan: Plaža in ogled boksarskega spopada

Zjutraj smo spet poiskali agencijo in si rezervirali ladjo na otok Ko Samui za naslednji dan. Če boste tam v času Full Moon Partyja (tako kot mi), vam toplo priporočam, da nastanitve in prevoze rezervirate kak dan prej, saj je gužva ogromna in pogosto so barke zasedene. Nato smo se s prijatelji odpravili na plažo in uživali. Zvečer smo si ogledali boksarski spopad. Na naše presenečenje so v ringu svoje boksarske sposobnosti pokazali tudi otroci. Boks je namreč zelo popularen šport na Tajskem.


Ne preveč kvalitetna fotografija prikazuje dečka med spopadom.

11. dan: Koh Phangan - Ko Samui


Uživanje na bazenu na Ko Samui-u.

Zjutraj smo se odpravili na otok Ko Samui in tako so se tiste prave tajske počitnice na plaži začele. Ker smo vedeli, da bomo zadnje dni hoteli izkoristiti za uživanje, smo tudi rezervirali malo boljši hotel, ki smo ga kljub najvišji sezoni dobili po super ceni, saj so ga ravno tisti teden odprli. Tako, da je bil hotel povsem nov in ker niso imeli še vzpostavljene restavracije in bara, smo si lahko k bazenu nosili kar svojo pijačo (ki smo jo kupili na ulici), ki je bistveno cenejše od te v hotelih

12. dan – 16. dan: Uživanje


Pili smo lokalno pivo.

Te dni smo preživeli ob dobri hrani, večernih sprehodih ob morju in izmeničnem plavanju v morju ter bazenu. Vmes nas je obiskalo novo leto, ki smo ga dočakali kar v sobi, nato smo se pa sprehodili po ulicah in si ogledali ognjemete.

17. dan: Ko Samui - Bangkok

Naslednji dan smo se odpravili nazaj v Bangkok, saj se je bližal povratek v Slovenijo. Zadnja dva dni smo bili nastanjeni v hotelu tik ob znanem nakupovalnem središču CentralWorld. Ob prihodu smo se sprehodili po tem delu mesta. Presenetile so nas razlike v cenah. Pred nakupovalnim središčem so bile stojnice s hrano, kjer si dobil celotno kosilo za manj kot 2 €. Po drugi strani si za isto jed v nakupovalnem središču plačal kar 10-krat višjo ceno. Seveda je bila hrana drugače postrežena, ampak razlika v ceni nas je vseeno zelo presenetila. Podobno je bilo z oblačili; 1 minuto stran od nakupovalnega središča se je nahajala indijska četrt, kjer so na stojnicah prodajali oblačila po smešno nizkih cenah. Majčke za 2€ in hlače za 3€. Po drugi strani pa so se v nakupovalnem središču nahajale najbolj prestižne znamke, kjer bi bilo potrebno dodati vsaj še 2 ničli, da bi si sploh kaj lahko privoščil.


Večerni pogled na Bangkok iz vrha našega hotela.

18. dan: Kraljeva palača


Kraljeva palača v Bangkoku.

Zadnji dan smo izkoristili za ogled Kraljeve palače, sprehod po mestu ter še zadnje kopanje v bazenu. Kraljeva palača je kompleks zgradb in templjev, kjer so od leta 1782 do leta 1925 bivali tajski kralji. Danes se uporablja za protokolarne dogodke. V kraljevi palači morate imeti pokrita ramena in dolge hlače. Rute in velike srajce si lahko izposodite tudi tam.

19. dan: Odhod in čevapčiči v Beogradu


Lahko rečemo, da je to bil najbolj stlasten prestop do sedaj.

Napočil je čas odhoda. Do letališča smo se odpravili kar s taksijem, ki smo ga sami poiskali na ulici, saj so nam v hotelu postavili zelo visoko ceno. Če se tudi vi odločite tako, svetujem, da se odpravite nekoliko prej, saj ni sigurno koliko časa bo trajalo, preden se s taksistom zmenite za ugodno ceno.

Na poti nazaj smo imeli 6 ur postanka v Beogradu, kar smo izkoristili za hitri skok v mesto, kjer smo čas preživeli kar na Skadarliji. Sicer imamo zelo radi tajsko hrano, a so nam po dolgi vožnji in 18 dneh piščanca in sojine omake, čevapčiči še kako teknili.
 

Podobne objave

Top 10 posebnih nastanitev v Sloveniji, ki se jih izplača obiskati

V Sloveniji boste našli kar nekaj edinstvenih nastanitev, veliko se jih nahaja prav sredi neokrnjene narave. Še posebej popularen je glamping – udobno in moderno kampiranje v naravi. Poleg tega pa se lahko nastanite v vinskih sodih, v satovju ali v čokoladni vasi.

10 manj znanih stvari, ki jih lahko počnete na slovenski obali in v Istri

Slovensko morje je skriti biser, ki med domačini pogosto ostaja neopazen. Prav tako skrita ostaja okolica slovenske obale, ki je majhna, ampak izredno bogata. Slovenska Istra predstavlja le majhen del istrskega polotoka in vendar je vseeno pogosto ne poznamo dovolj.

Izposoja koles na obali - rentanje električnih koles v Piranu, Portorožu, Izoli in Kopru

Glede na to, da je Slovenske obale le nekaj manj kot 50 km, jo Slovenci že kar dobro poznamo. Zato je raziskovanje tega dela države s kolesom po mnogih kolesarskih poteh nekaj novega in posebnega. Popolna izbira za aktivne počitnice in spoznavanje Obale z drugega zornega kota.

Kaj početi na morju, ko dežuje - top 10 aktivnosti na primorskem, ko dežuje

Na morje gremo, ker se veselimo vodnih radosti, toplih poletnih večerov, sprostitve in oddiha. Zraven nepozabnih morskih radosti pa slovenska obala ponuja tudi druge zabavne aktivnosti v notranjih prostorih.

Seznam nastanitev na turistične bone 2021– Kje iskati apartmaje, ki sprejemajo vavčerje?

To so spletne strani kjer lahko poiščete nastanitve na turistične bone.

Top 10 stvari, ki jih lahko počnete v Izoli

Izola je majhno mestece na slovenski obali. Do 19. stoletja je bila Izola otok in od tod izhaja tudi njeno ime. Domačini so zelo povezani z morjem, ribarjenje pa je še vedno ena izmed njihovih glavnih aktivnosti.

10 dnevnih izletov iz Maribora

Maribor je odlična lokacija za raziskovanje severovzhodne Slovenije. Ne zgrešite velenjskega rudnika, čudovitih turističnih kmetij, bližnjih jezer in nepozabnih vinskih doživetij. Tukaj je seznam 10 najboljših izletov, ki bodo popestrili vaše počitnice v Mariboru.

Aktivnosti Portorož - 10 stvari, ki jih lahko počnete v Portorožu

V Portorožu lahko doživite več kot le sproščujoč oddih na plaži, ponuja namreč vrsto različnih aktivnosti in dogodkov, izmed katerih boste zagotovo našli svojega najljubšega. Odkrijte čudovito mestece na slovenski obali, ki ponuja zabavo, gibanje, kulturno udejstvovanje in ultimativno sprostitev!

Turistični boni: kako in kje koristim turistične bone 2020

Kako rezerviram nastanitev, da dobim turistične bone? Turistični boni so ukrep, ki ga je vlada sprejela za pomoč turistični panogi pri blaženju ukrepov za omilitev in odpravo posledic epidemije koronavirusa. V članku najdete nekaj pomembnih informacij o turističnih bonih.

Sicilija sofinancira 50% letalskih vozovnic poleti 2020 - kako in kdaj lahko to koristite?

Sicilska vlada se bo poleti 2020 sofinancirala letalske karte in nastanitve za turiste. Z ukrepom želijo spodbuditi sicilski turizem, ki je bil zelo prizadet zaradi koronavirusa. Kontaktirali smo tamkajšnjo turistično organizacijo. Več informacij najdete v članku.

10 zabavnih in najboljših poletnih aktivnosti v Sloveniji na prostem

Predvsem to poletje se nam bo lahko hitro zazdelo, da nam je zmanjkalo stvari, ki jih lahko v tako vročih dneh počnemo. Poleg pohodništva in plavanja v morju, si lahko poleti krajšate čas z naslednjimi desetimi najbolj zabavnimi aktivnostmi, ki so posejane po vseh koncih Slovenije.

10 nasvetov kako poceni preživeti počitnice v Sloveniji – ideje kako prišparati na počitnicah

Covid-19 je marsikje globoko posegel v družinske finance in v skoraj vsakem gospodinjstvu bomo to poletje bolj natančno preračunavali kaj in kam si sploh lahko privoščimo. Poleg financ pa bomo imeli omejitve tudi glede destinacij in seveda nas občutek varnosti v nekem kraju. Rešitev je Slovenija!

Top 10 idej kaj početi v samoizolaciji doma in kako na popotniški način pričakati konec pandemije

Samoizolacija je verjetno za vse izziv, še posebej, če radi pohajate na okoli, se družite s prijatelji in potujete. A popotniški smo lahko tudi od doma. Predstavljamo vam nekaj idej, kaj 'popotniškega' lahko počnete v doma.

Top 10 idej za izlet po Sloveniji za zimske počitnice

Zimske počitnice so pred vrati in če tudi vi še nimate planov si lahko preberete nekaj idej za super izlete po Sloveniji.

Oman: program potovanja - 8 dni

Preberite program potovanja po prečudovitem Omanu. Oman je arabska država, ki ponuja umirjen oddih na morju, avanturistične soteske in nepozabne izkušnje v puščavi.

Vietnam: program potovanja – 13 dni

Poglej kaj lahko počneš na potovanju v Vietnamu. Mi smo se po Vietnamu potepali 13 dni. Med drugim smo videli plavajočo tržnico, veliko opic in podzemne rove iz vietnamske vojne.

Sicilija: program potovanja - 5 dni

Sicilija je največji in najbolj poseljen otok na Sredozemskem morju. Mnogi ne vedo, da je po površini in številu prebivalcev večja od Slovenije. Med tem ko slovenija meri dobrih 20.000, meri Sicilija več kot 25.000 kvadratnih kilometrov. Na Sicilijo smo se odpravili za podaljšan vikend...

Top 7 eksotičnih lokacij za prave popotnike

Raj za popotnike ni vedno peščena plaža, palme, prav tako pa niso vedno destinacije daleč stran od nas. Tokrat za vas sestavili seznam najbolj eksotičnih destinacij za prave popotnike, kjer boste našli vse od sanjskih življenjskih destinacij pa vse do najbolj scenskih razgledov in doživetij.

Dubaj: program potovanja - 6 dni

Dubaj je eden izmed sedmih emiratov države Združeni Arabski Emirati, hkrati pa se enkao imenuje tudi njegovo glavno mesto. V Dubaju smo se mudili februarja 2019. Mesto nas je navdušilo, saj je zelo moderno z zelo visokimi stolpnicami. V nadaljevanju si lahko preberete program našega potovanja.

Japonska: program potovanja - 11 dni

Japonska je prečudovita država, ki nas je od vseh destinacij najbolj presenetila, saj je zelo razvita in hkrati zelo drugačna od zahodnega sveta. Do sedaj smo obiskali manj razvite države in nas razlike niso toliko presenetile. Japonska pa je s svojo razvitostjo poskrbela za pravi kulturni šok.

Maroko: program 8-dnevnega potovanja

V Maroko smo se odpravili februarja 2019. Za raziskovanje te afriške obalne države smo si vzeli 8 dni, ki smo jih na polno izkoristili. Spodaj si lahko pogledate, kje vse smo bili in kaj smo videli. Med drugim smo po Sahari jahali kamele, spali v šotoru sredi puščave, obiskali Marrakesh in Fez.

Dubaj: nasveti za potovanje

Dubaj je hitro rastoče in največje mesto v Združenih arabskih Emiratih (ZAE). Dubaj se nahaja na arabskem polotoku in je nastalo v puščavi. Temu primerno ima veliko sonca vse leto in le malo dežja, kar je pripomoglo k temu, da je danes zelo popularna destinacija.

Oddih na morju ali sneg v Izoli

Včasih nas vreme res preseneti, a to ni nujno slabo! Čeprav je bil cilj oddiha v Izoli pobegniti pred snegom, je sprehod po zasneženi obali vreden malo potrpljenja. Da ne dolgovezimo, slika pove več kot 1000 besed.

Top 5 destinacij za ljubitelje piva

Tudi vi spadate med ljubitelje piva in potovanj in izletov? Si po dolgem dnevu ogledov in hoje najprej zaželite pivo? V kolikor je vaš odgovor da, bo ta blog ojava kot nalašč za vas. Poiskali smo pet najboljših ter tradicionalnih destinacij, ki so raj za ljubitelje piva.

Ko Phi Phi - enodnevni izlet s čolnom

Izlet na sosednje otoke pri Ko Phi Phi-ju je zagotovo nekaj kar morate storiti ob obisku Tajske. Izlet smo rezervirali kar ob prihodu na otok Ko Phi Phi. Na izletu smo videli štiri najbolj popularne stvari: Opice, potapljanje in opazovanje rib, Maya Bay ter sončni zahod.

5 idej za romantičen pobeg na valentinovo

Približuje se najbolj romantičen dan v letu – Valentinovo. Dan s katerim želimo presenetiti svojega najdražjega oziroma najdražjo, se odmakniti od vsakdana ter znova vzpostaviti edinstveno vez. In kaj bi lahko bil boljši način praznovanja, kot romantični pobeg v oddaljen sanjski kraj?

Carpooling ali sopotništvo

Carpooling ali v slovenščini souporaba avtomobilov, sopotništvo oziroma skupen prevoz vsaj dveh potnikov je po svetu že zelo utečen sistem skupne vožnje od točke A do točke B z deljenjem stroškov prevoza.

12 zanimivih dejstev o Mongoliji, ki jih niste vedeli

Potovanje v Mongolijo je bilo verjetno eno bolj eksotičnih potovanj do sedaj in še danes z zanosom pripovedujemo o vsem kar smo videli. V Mongolijo smo se odpravili jeseni, ko je sozona zaključena in turistični kampi zaprejo svoja vrata. Ttako, nam je preostalo le bivanje pri domačinih v šotorih.

Božični sejem v Budimpešti - program dvodnevnega izleta

Vsako leto se potrudimo obiskati vsaj en božični sejem in tudi letos ni bila izjema. Decembra smo se odpravili v Budimšeto, ki je v tem času še posebej čarobna. Budimpešta v času božiča je romantična, skrivnostna in veličastna.

TOP 5 eksotičnih smučišč po svetu

Smučanje pogosto povežemo z mrazom in zasneženimi strminami, bolj poredko pa se spomnimo, da smučanje v Afriki ali na delujočih vulkanih ni več tako izven našega dosega. V kolikor želite popestriti dogajanje na vašem naslednjem dopustu smo za vas pripravili seznam eksotičnih smučišč po svetu.

TOP 9 novoletnih ognjemetov

Težko pričakovano odštevanje do novega leta se počasi začenja, s tem pa tudi zadnja načrtovanja kje preživeti najdaljšo noč v letu. V kolikor se tudi vi odločate med last minute ponudbami, smo za vas pripravili seznam najlepših ognjemetov po svetu, ki bodo morda olajšali vašo odločitev.

11 najlepših božičnih sejmov v naši bližini

Z začetkom decembra so najlepša mesta Evrope zasvetila v soju prazničnih luči, kar oznanja začetek praznične sezone ter božičnih sejmov. Na trge so se naselile lesene koče, kjer nam prodajalci postrežejo sezonske piškote in pecivo ter kuhano vino, skupaj pa pričarajo nepozabno božično vzdušje

TOP 11 stvari, ki jih lahko počnete v Miamiju

Če se odpravljate v Miami, je vaš cilj verjetno sproščeno poležavanje na plaži, če pa vam slučajno rata dolgčas, tako kot nam, vam predstavljamo nekaj zanimivih aktivnosti v Miamiju. Večino znamenitosti smo videli kar z 'hop-on, hop-off' avtobusom Big Bus.

London: primer 3-dnevnega potovanja

London je mesto, kjer bodo ljubitelji piva in tračev o britanski kraljevi družini zagotovo prišli na svoj račun. Mi smo bili v Londonu avgusta 2016, kot vmesni postanek, pred našim potovanjem po Irski. Čeprav smo bili v Londonu slabe tri dni, smo si veliko ogledali.

TOP 10 destinacij za zimski pobeg v tople kraje

Če zima ni vaš najljubši čas in bi pred snegom najraje zbežali je ta članek kot nalašč za vas. Predstavljamo vam top 9 lokacij, ki vam omogočajo pobeg pred zimo.

Malta: program potovanja - 5 dni

Malta je čudovita otoška država, ki je tako majhna, da si v kratkem času lahko ogledaš vse znamenitosti. Na Malti smo končali 'po nesreči' saj smo dobili letalske karte iz Benetk za samo 20 EUR. Sicer smo let na Malto zamudili in je tako skupek kart prišel 110 EUR, a smo se na koncu imeli super.

TOP 13 znamenitosti v Črni gori

Črna gora je lepa država, ki očara marsikaterega tujca, a nam je 'preblizu' in jo pogosto izpustimo iz naših potovanj, z izjemo Budve ali Kotorja v sklopu Balkan tripa. Roko na srce, če ne bi bil osrednji razlog obisk priijateljev, je tudi mi ne bi dali na seznam potovanj. In smo veseli, da smo jo.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih →